28.3 C
Chișinău
vineri, septembrie 17, 2021

Privatizarea BEM, o înțelegere a Guvernului

Must read

Comentarii recente

BancaEconomi_VPachetul de acțiuni de 33,3 %, rămase ale statului la Banca de Economii, riscă să fie privatizat. Invitații emisiunii „Ediție Specială” de la Jurnal TV consideră că Guvernul ar fi avut o înțelegere de distribuire a zonelor de influență economică, monetară și financiară, iar acum asistăm la acest proces.

„S-a demonstrat și mai înainte că la formarea Coaliției s-au făcut înțelegeri mafiotice. Asta e o altă dovadă. Guvernarea își arată fățărnicia. Asta pentru că anterior Guvernul declara că nu vor scoate aceste acțiuni la vînzare. Cea mai mare indignare am primit-o atunci cînd am aflat că o acțiune va costa 5 lei, cînd prețul real este de pînă la 200 de lei. Și asta este o înțelegere”, menționează expertul economic Gheorghe Costandachi.

„Preluarea Băncii de Economii este un furt la nivel de stat prin decizii de Parlament și Guvern, iar autorii acestor fărădelegi sunt Vlad Filat și Vlad Plahotniuc. Asupra acestor obiecte s-a lucrat metodic încă din 2010, cînd s-a început darea creditelor neperformante ca să se ajungă la această situație”, susține vicepreședintele Mișcării Antimafie, Daniela Bodrug.

Valentin Dolganiuc este de părerea că nu avem nici o instituție de stat care să apere prorietatea statului, nici chiar Procuratura Generală și nici vestitul CNA. „Nu fiți laș, domnule Timofti, sesizați-vă și nu permiteți aceste acțiuni mafiotice!”, a sugerat analistul politic.

Prognoza expertului Costandachi este că în cazul în care posesorul Băncii de Economii va investi și va pune banca la dispoziția clienților săi, atunci societatea va avea de cîștigat, iar în cazul în care va fi cedată altei bănci, societatea va avea numai de suferit. Pentru a strica jocul Păpușarilor, trebuie să reacționeze populația.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri