26.2 C
Chișinău
sâmbătă, 25 iunie, 2022

Primarul satului Capaclia: „În 2018 vor exista presiuni fără precedent; Ne rup din toate părţile, iar unii edili s-au pomenit deja cu primele vizite”

Must read

Comentarii recente

În 2018, în Republica Moldova, vor exista presiuni fără precedent la adresa autorităţilor locale. Declaraţia a fost făcută de primarul satului Capaclia, raionul Cantemir, membru al Consiliului de Administraţie al Congresului Autorităţilor Locale, Alexei Busuioc.

Mai mult, edilul spune că spre sfârşitul anului sau la începutul lui 2019 vor fi scoase la iveală dezvăluiri răsunătoare despre tot ceea ce se produce acum la nivel local, dar şi despre modul în care Dodon a ajuns preşedinte.

„Noi suntem siguri că în 2018 o să avem presiuni fără precedent.  Dacă noi credeam că avem presiuni când l-am dat jos pe roşu-împărat, ne-am greşit. Roşu-împărat ne pare acum o jucărie. Noi ne aşteptăm la aceste lucruri”, a menţionat Alexei Busuioc în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV .

„Avem primari care deja au primele vizite. De la începutul lui 2018. Noi deja în cadrul CALM-ului discutăm despre faptul că trebuie să găsim avocaţi, care să fie specializaţi în dreptul administrativ. Pe noi ne rup din toate părţile. Căutăm avocaţi care să poată duce aceste dosare”, a adăugat edilul.
Primarul de Capaclia a refuzat să ofere numele primarilor, care chiar de la începutul anului, s-au pomenit cu vizite neaşteptate.

„O să vină timpul şi o să spunem. După decembrie 2018, o să aflaţi foarte multe lucruri. Şi cum a ajuns şi domnul Dodon preşedinte. Sunt şi alte lucruri pe care noi o să le spunem după. Fiecare primar are familie, noi suntem responsabili de familiile noastre. Uitaţi-vă ce se petrece la Bălţi. Aceste lucruri poate să se întâmple şi la noi. Pot să vină şi la mine şi la oricine”, a adăugat invitatul emisiunii.

În context, vicepreşedintele PAS, Mihai Popşoi, a venit cu un apel către avocaţii din Republica Moldova, îndemnându-i să se implice în instrumentarea dosarelor fabricate primarilor din ţară.

„Facem un apel către avocaţii din Republica Moldova, pentru ca să susţină primarii care sunt ruinaţi de această guvernare”, a spus acesta.

Amintim că în ultima perioadă, tot mai mulţi primari şi reprezentanţi ai autorităţilor locale au declarat că sunt intimidaţi şi şantajaţi cu dosare penale. Unul dintre cele mai recente cazuri este declaraţia comună a membrii fracţiunea „Partidului Nostru” din cadrul Consiliului Municipal Bălţi, care au declarat greva foamei. Aleşii locali şi-au motivat decizia prin faptul că sunt supuşi presiunilor de către structurile de drept, iar partidul de la guvernare ar încerca să ia sub control municipiul Bălţi.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri