-2.8 C
Chișinău
luni, 30 ianuarie, 2023

Primarul oraşului Harkov a fost împuşcat în spate. Starea lui de sănătate este gravă

Must read

Comentarii recente

primarPrimarul oraşului ucrainean Harkov, Gennady Kernes, a fost împuşcat în spate de persoane necunoscute, anunţă biroul de presă al Consiliului Local.

Edilul a fost transportat de urgenţă la spital, acolo unde medicii se luptă să-i salveze viaţa printr-o intervenţie chirurgicală. Potrivit unor surse medicale, starea lui de sănătate este critică.

„L-au împuşcat în spate, cel mai probabil au tras din pădurea învecinată. Kernes a fost rănit grav, având ficatul şi un plămân străpus de glonţ”, a spus un apropiat din anturajul primarului, Yury Sapronov, pentru Vesti Ukrainy.

Acesta nu a făcut nicio supoziţie referitoare la identitatea celor care au tras, dar a precizat că în ultima perioadă primarul primea ameninţări tot mai dese.

Primar al Harkovului din martie 2010, Gennady Kernes a fost un suporter frenetic al fostului preşedinte ucrainean, Viktor Ianukovici. După ce liderul de la Kiev a fost îndepărtat de la putere, edilul din estul Ucrainei s-a reorientat politic şi a sprijinit noile autorităţi centrale pentru a îşi păstra poziţia.

Incidentul vine la numai o zi după ce protestatarii anti-guvernamentali s-au ciocnit cu susţinătorii acţiunii pentru Ucraina unită, incident în urma căruia cel puţin 14 persoane au fost rănite.

sursa: antena3.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Tot răul de pe lume vine din Rusia. Atît regimul ţarist rus, sovietic şi postsovietic rus, sute de ani s-a ţinut numai de rele, ocupîndd teritorii străine, instalînd adevărat genocid printre popoarele vecine. Mi-aduc aminte, pe vtremea URSS-ului, se spunea aproape oficial că doar RSFSR-ul munceşte iar cele 14 republici sovietice – trîndăvesc. În sfîrşit cu ajutorul Domnului, s-a destrămat nebunia de URSS, iar cu aceasta Conducerea Rusiei trebuia să sărbătorească acest eveniment, pentru că a scăpat de republicile leneşe care stăteau pe spatele Rusiei. Dar n-a fost să fie. Ei nu pot trăi de unii singuri fără imperiu. Deşi este o ţară bogată, poporul simplu din Rusia trăieşte la limita sărăciei. Bucatele de bază este cartoful fiert cu coajă şi votca falsificată, din beţii nu mai iese. Acum Putin, invadînd Ukraina, a promovat o politică de neofascism şi neonazism,în toată splendoarea, mai ceva ca regimul Hitlerist. Cred că peste ani, toată lumea va sărbători ziua biruinţei asupra regimului neofascist rus, apărut la începutul secolului XXI, din iniţiativa neonaţiştilor ruşi, în frunte cu Putin, Jirinovski, Rogozin, Puşkov şi muţi … mulţi … alţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri