14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Primarul din Bucea: Aproape 300 de persoane au fost înhumate în gropi comune

Must read

Comentarii recente

Aproape 300 de persoane au trebuit înhumate „în gropi comune” la Bucea – oraş situat la nord-vest de capitala ucraineană Kiev – teatru al unor lupte feroce, în urma cărora a fost recucerit de soldaţi ucraineni, a declarat sâmbătă pentru AFP primarul aşezării, Anatoli Fedoruk, relatează Agerpres.

„La Bucea, am înhumat deja 280 de persoane în gropi comune”, deoarece este imposibil să se facă acest lucru în cele trei cimitire ale municipalităţii, sub tirurile militarilor ruşi, a declarat prin telefon edilul oraşului.

„Pe unele străzi, am văzut 15 sau 20 de cadavre pe sol”, dar „nu pot spune câte mai sunt în curţi, în spatele gardurilor”, a adăugat el. „Câtă vreme geniştii nu au trecut să le verifice, sfatul este ca (aceste cadavre) să nu fie ridicate”, pentru că ar putea fi minate, a mai spus el. „Acestea sunt consecinţele ocupaţiei ruse, acţiunile” duşmanului, a acuzat Fedoruk.

Forţele ucrainene nu au putut pătrunde decât în urmă cu două zile în oraşul Bucea, care era inaccesibil de aproape o lună.

Militarii ucraineni prezenţi în oraş au distribuit ajutoare populaţiei pentru prima dată de când acest oraş a reintrat sub controlul guvernului de la Kiev.

În ultimele zile, forţele ruse s-au retras din mai multe localităţi situate în apropierea capitalei ucrainene, după eşecul tentativelor lor de încercuire.

Ucraina a anunţat că Bucea a fost eliberată, dar oraşul este distrus de lupte. Jurnaliştii AFP au văzut cadavre pe străzi, spărturile provocate de obuze în clădiri de locuințe şi numeroase caroserii arse de maşini.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri