14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Primarul capitalei, Ion Ceban, solicită debirocratizarea accesului la ajutoarele umanitare: Se spune că au venit milioane de euro, zeci de mii de euro

Must read

Comentarii recente

Ion Ceban solicită guvernării să debirocratizeze accesul la ajutoarele umanitare care au venit pentru refugiații din Ucraina, el spune că Primăria Chișinău nu a primit niciun ajutor.

„Primăria Chișinău nu a primit nimic deocamdată, unde sunt acele tone, mii de produse din avioane și camioane încărcate cu toate cele necesare care au ajuns ca și donații în țara noastră. E tare complicat să răspundă cineva și nu înțeleg de ce până astăzi nu este un răspuns.

Transparență, fie pe dopomoga.gov.md, fie pe site-ul guvernului, ați primit mii de tone și primăriile care au administrat criza împreună cu oamenii, cu voluntarii, au nevoie de acest suport. Debirocratizați procesul și dați-le oamenilor aceste lucruri.

Pe foaie ne-au dat tocmai nouă milioane de lei, repet, pe foaie. Pe foaie au dat câteva sute de mii și la alte primării, posibil oamenii au recepționat, eu nu cred că astea sunt cheltuielile pe care le-au avut instituțiile.

Deci, acele condiții desenate de cei de la guvern pentru primărie este ca să poată beneficia de acești bani, după ce o lună de zile am cheltuit și ne-am descurcat pe cont propriu sunt din domeniul cosmosului aceste condiții.

Se spune că au venit milioane de euro, zeci de mii de euro, vă rog frumos să ne spuneți despre acești bani, unde îi direcționați, pe cine ajutați concret?

Condițiile au fost așa ca să nu poată fi oferite surse financiare primăriilor din donațiile care au venit. La fel, ca în cazul Covid, primăriile au rămas pe cont propriu ca să ne descurcăm,” a declarat Ceban.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri