-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Prima reacție a președintei Maia Sandu după reținerea lui Stoianoglo: „Oamenii cer dreptate”

Must read

Comentarii recente

Președintele Maia Sandu a venit cu o reacție pe Facebook, după reținerea procurorului general, Alexandr Stoinaoglo. Șefa statului a declarat că președinția nu are nici o atribuție la arestul acestuia iar decizia de analiză a sesizării care-l vizează pe Procurorul General aparține Consiliului Superior al Procurorilor, iar cea de reținere a acestuia, procurorului desemnat de CSP.

 „Așteptările cetățenilor Republicii Moldova sunt legitime: un trai mai bun într-o țară eliberată din strânsoarea clanurilor corupte. Oamenii cer dreptate. Instituțiile statului responsabile de lupta anticorupție trebuie să țină cont de aceste așteptări și să acționeze mereu în conformitate cu legea.

Decizia de ieri de analiză a sesizării care-l vizează pe Procurorul General aparține Consiliului Superior al Procurorilor, iar decizia de reținere a acestuia aparține procurorului desemnat de CSP. Ca Președinte al țării îmi doresc ceea ce își doresc cetățenii: să fie respectată cu strictețe legea, să nu fie comise abuzuri, iar oricine a comis ilegalități să plătească, conform legilor în vigoare”, a scris Maia Sandu.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri