-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Precizare: Perioada de studii și de îngrijire a copilului nu se mai asimilează perioadelor contributive la stabilirea pensiei doar într-un singur caz

Must read

Comentarii recente

Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale, Marcel Spatari, vine cu precizări pe marginea unor informații apărute în spațiul public precum că deputații PAS ar fi adoptat o lege prin care nu se mai face asimilarea perioadelor de studii și îngrijire a copilului perioadelor contributive la stabilirea pensiei.

Spatari precizează că este o informație eronată și concretizează într-o postare pe facebook că, în acest sens, „proiectul de lege adoptat în prima lectură săptămâna aceasta în Parlament NU SCHIMBĂ NIMIC”.

„Pentru pensionarea în condiții standard regulile de calcul al stagiului rămân aceleași ca până acum. Prevederile conform cărora perioadele asimilate stagiului de cotizare, adică perioada de studii, îngrijire a copilului etc. nu se iau în calcul se referă doar la pensionarea anticipată, logica căreia este că o persoană care a cotizat foarte mult timp are dreptul să iasă la pensie mai devreme. Este vorba de cazuri excepționale, care nu pot fi regula generală. Așa funcționează sistemele de pensionare anticipată și în alte țări.”- scrie ministrul.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri