-4.8 C
Chișinău
joi, 9 februarie, 2023

Pretinsa victimă a violului din dosarul fabricat lui Gheorghe Petic, şi-a retras acuzaţiile. Petic: I-am spus că nu sunt încântat că va sta închisă, deoarece are copil acasă care strigă mama

Must read

Comentarii recente

Femeia care a jucat rolul victimei în dosarul de viol, fabricat pe numele fostului angajat al MAI, activistul civic Gheorghe Petic, şi-a retras acuzaţiile, în cadrul ședinței de judecată de ieri, care s-a desfășurat la Judecătoria Orhei. Petic ar fi avut ocazia să schimbe câteva cuvinte cu așa-zisa victimă, în prezența avocatului ei și a procurorului pe caz.

„I-am spus că nu sunt încântat că va sta închisă, deoarece are copil acasă care strigă mama și aș putea să fiu mai indulgent față de ea, dar să coopereze cu ancheta și procurorul”, a menționat Gheorghe Petic.

Amintim că Serviciul de Informații și Securitate a făcut publice mai multe imagini din dosarul celor 6 foști și actuali ofițeri MAI, reținuți, la data de 5 octombrie, în cadrul urmăririi penale pe un caz ce ține de fabricarea unui dosar penal cu privire la un pretins viol. Din secvențele video se aude cum „victima” este instruită să toarne o soluție în băutura celui căruia urma să i se fabrice dosarul.

Vadim Mânzărari, ex șef-adjunct al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI a fost reținut de către ofițerii SIS și SPIA, iar după reținerea celor care i-ar fi fabricat dosarul, Gheorghe Petic a făcut mai multe dezvăluiri din ancheta pe care a desfășurat-o personal, în paralel cu urmărirea penală inițiată de Serviciul de Informații și Securitate, Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Gheorghe Petic este fost angajat al Poliției de Frontieră, care anterior făcuse dezvăluiri despre scheme de contrabandă cu țigări în care ar fi implicați responsabili din Poliția de Frontieră din Republica Moldova și România. Acesta a fost reținut la 12 octombrie 2018, pe numele lui fiind pornită o cauză penală pentru viol. Atunci, el declara că este vorba despre un „scenariu făcut la comanda ministrului Jizdan”.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri