20.2 C
Chișinău
duminică, 14 august, 2022

Presiuni din partea autorităţilor, semnalate de agricultori; Alexandru Slusari: „Mediul de afaceri devine victima votului mixt şi dorinţei unui clan mafiot să rămână la guvernare”

Must read

Comentarii recente

Tot mai mulţi agricultori şi întreprinzători spun că sunt supuşi unor presiuni fără precedent. Autorităţile au intensificat numărul controalelor, iar amenzile nejustificate au crescut. Astfel de presiuni au fost semnale de agricultori din raioane diferite, spune vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

„Am discutat cu agricultori din diferite raioane. Fără că să cunoască unu pe altul, aceştia au vorbit la unison că asemenea teroare în teritoriu ei nu au văzut niciodată, deşi activează în agricultură peste 30 de ani. Au funcţii manageriale. Controale după controale la întreprinderi, care au fost în ultimii 5 ani controlaţi în fiecare an. Pleacă FISC-ul, vine Inspecţia muncii, Poliţia economică, pe care Pavel Filip a promis să o lichideze în primele luni după inaugurarea nocturnă a Guvernului. În centrele raionale mulţi antreprenori mici şi mijlocii îşi închid afacerile”, menţionează Alexandru Slusari.

Totodată, Alexandru Slusari spune că presiunile sunt făcute intenţionat, adăugând că mediul de afaceri din RM a devenit victima votului mixt.

„Mulţi angajaţi de la inspectoratele fiscale scriu cereri de concediere, nu rezistă în condiţiile impunerii să facă mai multe procese-verbale pentru agenţi economici şi amendarea acestora. La întrebarea pentru ce e nevoie de aşa presiune asupra businessului, şefii oficiilor fiscale teritoriale răspund că de sus a venit directiva să acumuleze cât mai mulţi bani de rezervă. Acest lucru este necesar în cazul în care UE va suspenda finanţare. Iată cum mediul de afaceri devine victima votului mixt şi dorinţei unui clan mafiot cu orice preţ să rămână la guvernare”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA.

Sursa;jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri