0.2 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Preşedintele Zelenski cere un control mai riguros asupra spectacolelor susţinute de artiştii ruşi în Ucraina

Must read

Comentarii recente

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut miercuri autorităţilor să vegheze cu mai multă rigurozitate asupra respectării legislaţiei referitoare la prestaţiile artiştilor ruşi în Ucraina, după ce un renumit producător ucrainean a cerut interzicerea oricăror turnee ale artiştilor ruşi în această ţară, relatează agenţia EFE, transmite digi24.ro.

Răspunzând solicitării producătorului Igor Kondratiuk, care a colectat în sprijinul ei 25.000 de semnături, Zelenski a susţinut necesitatea „garantării securităţii Ucrainei, protejării intereselor naţionale şi a spaţiului cultural naţional”.

După anexarea Crimeii de către Rusia şi declanşarea conflictului armat cu separatiştii proruşi din Donbas, Ucraina consideră Rusia „stat agresor”, iar în referirile la Crimeea şi la teritoriile controlate de aceştia include menţiunea de teritorii „ocupate temporar”.

Preşedintele Zelenski a amintit că în Ucraina există deja legi ce reglementează turneele artiştilor străini în ţară, în special în cazul artiştilor ruşi, în plus faţă de restricţiile privind proiecţiile de filme şi programele de televiziune ruseşti.

Printre artiștii ruşi de pe lista neagră se află şi actorul francez Gérard Depardieu, devenit cetăţean rus şi declarat deja persona non grata în Ucraina la sfârşitul lui iulie 2015.

Zelenski a mai amintit că există şi mai multe liste negre cu artişti ruşi care „reprezintă o ameninţare pentru securitatea naţională” a Ucrainei, liste validate de instituţiile culturale ucrainene şi de autorităţile de la Kiev, potrivit Agerpres.

Prin urmare, el s-a abţinut să solicite noi măsuri împotriva activităţilor culturale şi mass-media ruse, dar a cerut autorităţilor ucrainene să „analizeze respectarea legislaţiei” pentru o mai bună aplicare a acestor norme şi înăsprirea sancţiunilor împotriva celor care le încalcă.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri