12.2 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Preşedintele UniAgroProtect: Pomicultorii ar putea organiza proteste dacă bugetul pentru 2016 nu va fi aprobat

Must read

Comentarii recente

vadim slusariPomicultorii din ţară anunţă că vor organiza proteste dacă în perioada apropiată nu va fi aprobat bugetul pentru 2016. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele Asociaţiei UniAgroProtect, Alexandru Slusari.

Agricultorii spun că urmau să primească compensaţii încă pentru 2014, însă acest lucru se tergiversează.

„Azi am fost contactaţi de mai mulţi pomicultori, care sunt profund indignaţi de faptul că se tergiversează adoptarea legii bugetului pentru 2016. Doar după aprobarea acestui document peste o sută de producători de fructe vor avea dreptul să primească datoriile la compensaţii, care au fost anunţate încă în anul 2014 după introducerea embargoului de către Federaţia Rusă.

Mai mulţi pomicultori apreciază situaţia legată de achitarea acestor compensaţii drept bătaie de joc faţă de ei. Dânşii aşteaptă aceste plăţi de aproape 2 ani, perioadă în care banii promişi s-au devalorizat cu aproximativ 50%. Mulţi din ei au suferit anul curent în urma îngheţurilor din 26-27 aprilie”, a menţionat preşedintele asociaţiei.

„În cazul în care în perioada imediat următoare bugetul nu va fi adoptat, pomicultorii îşi rezervă dreptul de a recurge la acţiuni de protest”, a adăugat Slusari.

Amintim că în urma îngheţurilor din această primăvară, agricultorii au suportat pierderi semnificative.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri