9.4 C
Chișinău
sâmbătă, 10 decembrie, 2022

Preşedintele ucrainean a semnat decretul prin care le permite forţelor speciale să preia cu forţa clădirile ocupate de miltanţii pro-ruşi

Must read

Comentarii recente

ucrainaSoarta Ucrainei s-ar putea decide chiar astăzi. Preşedintele ucrainean a semnat decretul prin care le permite forţelor speciale să preia folosind forţa instituţiile ocupate săptămâna trecută de militanţii pro-ruşi. 

Se anunţă a fi o luptă dură, pentru care ofiţerii ruşi, aşa cum se autoproclamă, deja s-au pregătit. Au ridicat baricade, s-au înarmat şi aşteaptă mişcarea oficialilor de la Kiev.

O sută de protestatari au cerut demisia ministrului de Interne şi şefului Serviciului de Securitate pentru că nu au reuşit să oprească invazia separatiştilor pro-ruşi în mai multe clădiri guvernamentale din estul Ucrainei.

În acest timp, preşedintele interimar a dat undă verde trupelor speciale să preia folosind forţa controlul asupra instituţiilor ocupate de militanţi. Chiar şi aşa, aceştia ocupă tot mai multe instituţii şi baze ucrainene din estul ţării.

Totodată, mai mulţi bărbaţi înarmaţi, ce susţin că sunt ofiţeri ruşi, au preluat controlul unei baze aeriane din estul Ucrainei.

Oficialii de la Kiev cred că preşedintele rus se află în spatele noului val de ocupaţie a Ucrainei.

Uniunea Europeană a extins lista persoanelor sancţionate pentru implicare în conflictul ucrainean şi ar putea organiza un summit săptămâna viitoare pentru a adopta noi sancţiuni.

sursa: antena3.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri