-3.8 C
Chișinău
vineri, 3 februarie, 2023

Președintele SUA, Joe Biden a primit a treia doză de vaccin anti COVID – 19

Must read

Comentarii recente

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, a primit luni, la Casa Albă, a treia doză dintr-un vaccin anti – COVID, la câteva zile după ce CDC (Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor) a recomandat administrarea unei doze suplimentare cu serul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech în cazul anumitor grupuri de risc.

Într-o scurtă intervenţie la Casa Albă înainte de a-i fi administrat vaccinul, Biden a declarat că „dozele suplimentare sunt importante, dar cel mai important lucru pe care trebuie să îl facem este să avem mai mulţi oameni vaccinaţi”, transmite G4media.ro.

Cei aproximativ 23% dintre americanii care nu au primit nicio doză de vaccin „provoacă groaznic de mult rău pentru restul ţării”, a mai spus el.

Joe Biden a primit a doua doză din vaccinul Pfizer în luna ianuarie. Noile linii directoare susţin că o persoană din grupa lui de vârstă ar trebui să primească doza suplimentară la şase luni după rapel.

„Ştiu că nu pare, dar am peste 65 de ani. Şi, din acest motiv, îmi primesc booster-ul astăzi”, a adăugat preşedintele, care a precizat că soţia lui, Jill Biden, în vârstă de 70 de ani, va primi de asemenea doza suplimentară.

Mai mult de două milioane de oameni au primit deja a treia doză, deşi până vineri era recomandată doar în cazul persoanelor cu tulburări ale sistemului imunitar, însă mulţi americani nu au fost dispuşi să aştepte unda verde din partea CDC şi FDA (Food and Drug Administration) pentru a le fi administrată o doză suplimentară.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri