27.7 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Preşedintele PNL România: Maniera abuzivă prin care PD face presiuni asupra opoziţiei îndepărtează RM de Europa civilizată

Must read

Comentarii recente

Maniera abuzivă prin care Partidul Democrat, condus de Vladimir Plahotniuc, înţelege să exercite presiuni politice asupra partidelor de opoziţie încalcă drepturile democratice ale cetăţenilor, creează o atmosferă de insecuritate, de neîncredere şi îndepărtează pe zi ce trece Republica Moldova de Europa civilizată, consideră liderul PNL România, Ludovic Orban.

Politicianul de la Bucureşti a criticat politica dusă de către Partidul Democrat şi a subliniat faptul că România trebuie să sprijine în continuare Republica Moldova.

„România trebuie să sprijine în continuare Republica Moldova, chiar mai mult decât a făcut-o până acum, însă nu necondiţionat. Toate ajutoarele acordate Basarabiei trebuie să ajungă la cetăţenii săi, nu să fie folosite drept instrumente de campanie pentru PD”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, preşedintele PNL a salutat apropierea Platformei DA, PAS şi PLDM de valorile Partidului Popular European şi le-a îndemnat la unitate.

„Partidul Naţional Liberal nu uită că este Partidul Marii Uniri. Partidul Naţional Liberal va sprijini din ce în ce mai mult eforturile opoziţiei din Republica Moldova de a crea un stat democratic şi prosper pentru că are o datorie sacră faţă de Basarabia, iar drumul Republicii Moldova de astăzi, către Europa, trece prin România. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a ajuta acest stat frate să rămână aproape de valorile democratice europene”, a mai spus Ludovic Orban.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri