-0.6 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Președintele Maia Sandu: „Ne așteaptă câțiva ani de reforme și de reconstrucție a țării”

Must read

Comentarii recente

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi la deschiderea Forumului de integrare europeană, ediția 2021.

În discursul său, intitulat „Calea spre un viitor european al Moldovei”, șefa statului a menționat că Republica Moldova a ales în mod clar modelul european de dezvoltare – care înseamnă standarde înalte de viață pentru oameni, instituții puternice, justiție funcțională și respectarea legii – și dorește să fie un partener credibil și previzibil pentru Uniunea Europeană, care ne sprijină pe această cale. În următorii ani, prioritatea dar și provocarea țării este valorificarea oportunităților oferite de relația cu instituțiile europene.

„Partenerii noștri sunt mai pregătiți să ne ajute, văzând intenția fermă a oamenilor de a curăța statul și de a asigura modernizarea europeană a țării, precum și angajamentul nostru de a realiza voința cetățenilor”, a subliniat șefa statului.

Președintele Maia Sandu a apreciat relația consistentă de bună-credință cu Uniunea Europeană, cel mai important partener pentru Republica Moldova, precizând că realizarea Planului de redresare economică ne poate ajuta să restabilim capacitățile economiei noastre după criza pandemică și să adaptăm sistemul economic al țării la cerințele moderne ale pieței.

„Ne așteaptă câțiva ani de reforme și de reconstrucție a țării. Vor fi ani cu provocări majore, dar și ani în care putem pune bazele unui stat înnoit – mai rezistent, mai transparent, mai prosper, mai prietenos cu cetățenii săi”, a mai spus Președintele Maia Sandu în discursul rostit la deschiderea Forumului de integrare europeană.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri