2.2 C
Chișinău
luni, 27 martie, 2023

Președintele Estoniei vine astăzi la Chișinău

Must read

Comentarii recente

presedintele-estoniei-actiunile-rusiei-sunt-un-santaj-1379061037Președintele Estoniei este așteptat în această după-amiază la Reședința de Stat de către Nicolae Timofti. În timpul vizitei sale, Toomas Hendrik Ilves va purta discuții și cu premierul Iurie Leancă și președintele Parlamentului, Igor Corman.

După ceremonia de întîmpinare, Președintele estonian se va întîlni cu reprezentanții Comunității estonienilor din Republica Moldova. Mîine, la ora 9:00, Hendrik Ilves și Timofti vor purta convorbiri tete-a-tete, apoi, tot la Reședința de stat, vor avea loc convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegații. Cu o oră mai tîrziu, președinții ambelor state vor ieși în fața presei.

Tot mîine oaspetele din Estonia va participa la sediul Guvernului, la lucrările Forumului „Securitatea digitală”, iar la ora amiezii se va întîlni cu Igor Corman. Toomas Hendrik Ilves va depunde flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt și Monumentul victimelor staliniste.

Sîmbătă dimineața, la ora 10:00 se va întîlni cu șeful Cabinetului de miniștri, Iurie Leancă, după care va participa la festivitățile dedicate Zilei Vinului în Piața Marii Adunări Naționale.

Menționăm că Președintele Estoniei, Toomas Hendrik Ilves se va afla la Chișinău în perioada 3-5 octombrie. Șeful estonian va fi însoțit de un grup de oameni de afaceri, care au preconizat o agendă de lucru separată de cea a președintelui.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri