5.5 C
Chișinău
marți, 26 octombrie, 2021

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în vizită la Chişinău; Agenda oficială a înaltului demnitar european

Must read

Comentarii recente

TuskLa un an de la liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, va participa astăzi la Chişinău, la şedinţa Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană.

Pe agenda şedinţei sunt incluse chestiuni ce ţin de parcursul european al Republicii Moldova, aplicarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, dar şi procesul de implementare a reformelor.

Înaltul demnitar european va avea astăzi întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, premierul, dar şi cu spicherul, după care va face declaraţii pentru presă.

Donald Tusk se află la Chişinău în preajma Summitului Parteneriatului Estic de la Riga care se va desfăşura în perioada 21-22 mai. Atunci, Republica Moldova, împreună cu Georgia şi Ucraina, state semnatare ale Acordurilor de Asociere cu Uniunea Europeană, îşi propun să promoveze recunoaşterea perspectivei europene, dar şi interesele comune ce derivă din statutul de ţări asociate la UE

Ultima dată, Donald Tusk a vizitat ţara noastră la începutul anului 2014, atunci când deţinea funcţia de premier al Poloniei.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri