-1.2 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Președintele CNOS, acuzat de corupție și trucarea alegerilor

Must read

Comentarii recente

Nicolae Juravschi

Ivan Gheorghiu, membru al Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS), preşedintele Federaţiei de Lupte din Republica Moldova l-a acuzat pe Nicolae Juravschi, actualul preşedinte al instituţiei, de „promovarea schemelor de corupţie, trucarea alegerilor, precum şi de presiuni asupra unor membri ai comitetului executiv al organizaţiei publice”.

Gheorghiu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia Infotag, că „timp de 20 de ani, faţă de domnul Juravschi s-au acumulat întrebări despre conducerea sa necontrolată a comitetului” și că ordinea de zi a şedinţei comitetului executiv al CNOS, programată pentru 22 septembrie, a inclus subiectul: „Discutarea comportamentului unor membri ai comitetului executiv al CNOS”.

„Sunt susţinut de mai mulţi membri ai Comitetului. Îi adresez lui Juravschi întrebări incomode de multă vreme şi în mod regulat. De ce face lobby pentru interesele anumitor federaţii în detrimentul altora? Unde cheltuie banii primiţi din bugetul de stat? De ce creează structuri afiliate de neînţeles prin care sunt cheltuite aceste fonduri? Dar Juravschi nu vrea să răspundă. Ştiind că cer un raport financiar, el încearcă să facă presiuni asupra mea, intimidând alţi membri ai CNOS. De exemplu, prin revocarea drepturilor de vot”, a declarat Ivan Gheorghiu.

Preşedintele Federaţiei de Lupte a mai afirmat că Juravschi, „acum un an, profitând de pandemie, şi-a organizat de fapt realegerea ilegală”. El a mai spus că privind raportul financiar, „cheltuielile şi legalitatea acestora” CNOS are pe rol cinci procese în instanţe, dar procesul de examinare a acestora este lent.

Ivan Gheorghiu a atra atenția „agenţiilor de aplicare a legii” asupra situaţiei „alarmante şi de criză din cea mai mare organizaţie publică”, menționând că „CNOS este o structură socială și nu o organizaţie personală a lui Juravschi”.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri