0.2 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Preşedintele Bursei de Mărfuri din România: „Mai multe companii din Uniunea Europeană vor să livreze gaze naturale în Republica Moldova”

Must read

Comentarii recente

Mai multe companii din Uniunea Europeană vor să livreze gaze naturale în Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Bursei de Mărfuri din România, Gabriel Purice, într-un interviu oferit, în exclusivitate, pentru TVR Moldova. Preşedintele BRM s-a aflat într-o vizită de două zile de lucru în Republica Moldova în care a anunţat că Bursa Română de Mărfuri trece Prutul. Astfel, în Republica Moldova ar putea fi creată o piaţă a gazelor unde orice distribuitor interesat va putea înainta oferte.Operaţiunile Bursei Române de mărfuri ar urmă să consolideze securitatea energetică a Republicii Moldova, să prevină crizele din sector prin stimularea formării celui mai bun preţ pentru consumatorii finali. Preţurile vor fi stabilite în funcţie de cerere şi ofertă.

Existenţa unei platforme pe piaţa de gaze va duce la diversificarea surselor de aprovizionare, spune Gabriel Purice care subliniază că există deja mai multe companii din Uniunea Europeană dispuse să livreze gaze naturale Republicii Moldova.

În prezent, BRM asigură obţinerea unor preţuri reale influenţate doar de relaţia dintre cerere şi ofertă. Bursa Română de Mărfuri este lider de piaţă în tranzacţionarea gazelor naturale în România, licitând peste 70% din consumul intern naţional, iar la nivelul anilor 2018 şi 2020 a tranzacţionat peste 90% din consumul naţional.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri