-0 C
Chișinău
miercuri, 30 noiembrie, 2022

Preşedintele Asociaţiei pentru Politică Externă: „Banii europeni acoperă, pe alocuri, furturile din bugetul de stat”

Must read

Comentarii recente

victor chirilaPreşedintele Asociaţiei pentru Politică Externă, Victor Chirilă, susţine că fără susţinerea financiară din partea UE, R. Moldova ca stat nu s-ar descurca nici atât. Şi asta chiar dacă banii europeni acoperă, pe alocuri, furturile din bugetul de stat sau evaziunile fiscale.

„Sistemul de pensionare depinde de finanţarea UE, diferite proiecte de infrastructură, cel puţin 20.000 de locuri de muncă create prin contribuţia UE, începând din 2009 încoace. O mulţime de fermieri au primit bani, subvenţii datorită UE. 144 de şcoli care şi-au modernizat sistemul de încălzire depind de finanaţarea UE şi multe alte lucruri. Imaginaţi-vă că această asistenţă dispare, această ţară va fi un colaps. O mulţime de oameni pur şi simplu vor dori să migreze în România sau alte ţări europene. UE nu îşi doreşte ca acest lucru să se întâmple”, a declarat Victor Chirilă, în cadrul emisiunii Alb&Negru de la Unimedia.

În context, Victor Chirilă a explicat de ce nu ajung bani din bugetul de stat pentru susţinerea ţării. „Nu ne ajung banii din bugetul de stat pentru că se fură, nu se plătesc taxe. Dacă se face ordine pe acest segment, n-ar fi un dezastru pentru R. Moldova”, a menţionat preşedintele APE.

Întrebat dacă pentru aceste furturi sau evaziuni fiscale plăteşte, indirect, UE, Victor Chirilă a specificat că partenerii externi, prin finanţare, încearcă să atenueze cumva aceste pierderi.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri