-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Preşedintele american Joe Biden îşi exprimă îngrijorarea faţă de criza refugiaţilor de la frontiera Belarusului cu Polonia

Must read

Comentarii recente

Preşedintele american Joe Biden şi-a exprimat vineri îngrijorarea serioasă cu privire la criza migranţilor de la graniţa Belarusului cu Polonia, după declaraţii similare ale vicepreşedintei Kamala Harris, informează Agerpres.”Credem că este o îngrijorare serioasă. Am comunicat îngrijorarea noastră Rusiei, am comunicat îngrijorarea noastră Belarusului”, a declarat preşedintele Biden reporterilor în timp ce se pregătea să plece de la Casa Albă pentru a petrece sfârşitul de săptămână la reşedinţa prezidenţială de la Camp David. „Credem că este o problemă”, a accentul liderul american.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko este acuzat de Occident că a orchestrat un flux continuu de migranţi la graniţa cu Polonia, stat membru al Uniunii Europene, ca răspuns la sancţiunile occidentale impuse regimului de la Minsk. Până în prezent, preşedintele Belarusului poate conta pe sprijinul principalului său aliat, preşedintele rus Vladimir Putin.

Anterior, vicepreşedinta Kamala Harris, aflată într-o vizită oficială la Paris, a apreciat că Belarusul este „angajat într-o activitate foarte îngrijorătoare”.

Washingtonul critică în mod regulat regimul Lukaşenko, iar Statele Unite se numără printre ţările care au adoptat sancţiuni la adresa unor oficiali şi entităţi din Belarus. De asemenea, la sfârşitul lunii iulie, preşedintele Joe Biden a primit-o la Casa Albă pe opozanta belarusă aflată în exil, Svetlana Tihanovskaia.

Uniunea Europeană a salutat vineri un progres în stoparea sosirii migranţilor după anunţul Turciei referitor la interdicţia pentru irakieni, sirieni şi yemeniţi de a se îmbarca cu destinaţia Belarus pe aeroporturile sale. La rândul său, guvernul irakian a anunţat că lucrează pentru a-i înregistra pe migranţii irakieni blocaţi la frontiera polono-belarusă care sunt de acord să revină în ţară. 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri