Plahotniuc este oligarhul nr. 1 în Moldova. Acesta se consideră stăpânul țării. Al întregii țări, inclusiv tot business-ul și toate ramurile puterii. În Europa nimeni nu dă mâna cu el, iar partidul său, zis „Democrat”, flutură steaguri albastre cu steluțe galbene, folosindu-l drept paravan”, comentează Dmitri Kiseliov în cadrul emisiunii sale.

Acesta amintește că șeful PD „s-a afirmat ca proxenet, punând la dispoziție tinere unor persoane cu funcții înalte”. „În acest mod, Plahotniuc își făcea relații”, continuă jurnalistul rus.

Referindu-se la situația post-electorală din Republica Moldova, Kiseliov afirmă că o coaliție dintre Plahotniuc și Dodon va însemna moartea politică pentru cel din urmă.

„Plahotniuc este toxic pentru toți. Unul din liderii de dreapta, Maia Sandu, chiar l-a numit „mărul otrăvit”. Deși cei de dreapta, ca niște băieți cinstiți, nu se văd alături de Plahotniuc. „Mărul otrăvit” s-a rostogolit la Dodon. Pentru Dodon personal asta este o ceașcă cu otravă, o moarte politică. Reputația poate fi pierdută o singură dată”, mai spune Kiseliov.

Sursa:jurnal.md