-3.9 C
Chișinău
joi, 20 ianuarie, 2022

Presa din SUA: Al doilea martor este gata să colaboreze cu FBI pentru a depune mărturii împotriva lui Plahotniuc

Must read

Comentarii recente

Plaha si iaralovPresa din SUA continuă să reflecte implicarea lui Vladimir Plahotniuc în „jaful secolului” şi investigaţia lansată în acest sens în SUA. Intellinews.com notează că Veaceslav Platon este gata să colaboreze cu FBI pentru a depune mărturii despre jaful masiv din sectorul bancar al Republicii Moldova.

Potrivit sursei, Platon l-a acuzat pe oligarhul Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedinte al PD, că a coordonat frauda bancară şi că viaţa sa este în pericol dacă va fi extrădat în Moldova. Anterior a anunţat că este gata să depună mărturii împotriva lui Plahotniuc în faţa autorităţilor americane şi un fost şef din cadrul Centrului Anticorupţie din Moldova, Mihail Gofman.

Sursa aminteşte şi Serghei Iaralov, unul dintre principalii complici ai lui Plahotniuc, care deţine paşaport american. Implicarea SUA în ceea ce se crede a fi o operaţiune a crimei organizate privind ţintirea finanţelor publice ale Republicii Moldova ar putea duce la emiterea în lunile următoare a unor mandate de arestare, în special, pentru Iaralov şi, eventual, pentru însuşi Plahotniuc.

Mihail Gofman a activat ca şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA timp de 11 ani şi a fost demis în aprilie 2014, chiar înainte ca fraudele masive din sistemul bancar să iasă la suprafaţă.

„Întregul sistem a fost fraudat de Plahotniuc, cu Vlad Filat în colţul lui”, spune Gofman despre fostul premier care a fost condamnat la 9 ani de închisoare.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri