9.4 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Presa cere acces în Parlament: Candu propune formarea unei comisii care să găsească soluţii

Must read

Comentarii recente

presa 3 martie 2016O comisie specială, condusă de vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici, va discuta cu reprezentanții presei pentru a identifica în decurs de 10 zile cele mai bune soluții privind problema accesului restricționat al presei la ședințele Legislativului, a anunțat președintele Parlamentului Andrian Candu.

Decizia de creare a acestei comisii a fost luată în cadrul Biroului Permanent al Parlamentului.

„Până pe 13 martie, o echipă delegată de Biroul Permanent al Parlamentului şi o echipă de jurnalişti vor avea întâlniri pentru a găsi soluţii privind petiţia înaintată astăzi de jurnalişti”, a anunțat Candu.

Jurnaliștii din Republica Moldova cer acces direct în sala de şedinţe a Parlamentului, pentru reflectarea pe larg a activității deputaților, după revenirea în clădirea renovată a Parlamentului. Un grup de jurnaliști și activiști civici au intrat în sala de ședințe a Parlamentului, unde a avut loc o discuție cu președintele Legislativului, Andrian Candu, în timp ce unii jurnaliști au plasat în fața clădirii un țarc.

Director executiv al Asociației Presei Independente, Petru Macovei, spune că reprezentanții Parlamentului îngrădesc libertatea presei și tergiversează intenționat discuțiile pe marginea acestei situații.
Amintim că în clădirea renovată a Parlamentului a fost amenajată o cameră specială pentru presă, acolo unde, de fapt, este loc limitat pentru jurnaliști. Instituțiile media au numit „țarc” această amenajare.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri