30.2 C
Chișinău
luni, 27 iunie, 2022

Premierul Pavel Filip acuză România că „alimentează sentimentul naționalist” în Moldova

Must read

Comentarii recente

România, la fel ca și Federația Rusă, ar alimenta „sentimentul naționalist” în Republica Moldova, fapt ce duce la divizarea societății, acuză premierul Pavel Filip în cadrul unui interviu pentru publicația britanică The Guardian.

Pavel Filip declarat că relaţiile cu România sunt la un „nivel ridicat fără precedent”, dar a atras atenţia asupra interferenţelor din exterior.

„Există ţări care stimulează acest sentiment (naţionalist – n.r.) şi alimentează diviziunea”, a afirmat el, menţionând Rusia şi România.

Totodată, acesta a exclus posibilitatea reunificării celor două maluri ale Prutului, precizând că locul Republicii Moldova este ca stat suveran, independent de România.

„S-a vorbit prea mult despre reunificare, identitate, limbă, iar eu vreau să mă uit la dezvoltarea concretă a ţării”, a declarat el pentru The Guardian.

„Toate aceste probleme sentimentale ar trebui lăsate pentru vremuri mai bune”, a adăugat el, prezicând că Republica Moldova va fi „împreună” cu România în Uniunea Europeană.

Sursa:cotidianul.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri