-0.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Premierul desemnat Dacian Cioloș începe negocierile pentru formarea noului guvern

Must read

Comentarii recente

Președintele USR, Dacian Cioloș, prim-ministru desemnat al României, urmează să înceapă marți negocierile cu reprezentanții PNL, UDMR și ai minorităților pentru formarea noului guvern, notează Agerpres. Dacian Cioloș a fost nominalizat, luni seara, de președintele Klaus Iohannis candidat la funcția de prim-ministru, informează hotnews.ro.

„În concordanță cu atitudinea noastră coerentă încă de la momentul alegerilor parlamentare, primul pas este să invităm marți PNL, UDMR și minoritățile naționale la discuții pentru formarea unui nou guvern. Cerem refacerea coaliției în formula ei inițială și așteptăm un gest de reciprocitate din partea foștilor noștri colegi. Sperăm ca, în ultimul ceas, aceștia să dea dovadă de responsabilitate politică. Am decis în Biroul Național să trimitem invitații oficiale pentru a ne întâlni chiar începând de mâine cu PNL, UDMR și parlamentarii minorităților pentru a discuta reformarea coaliției de guvernare”, a declarat Dacian Cioloș, într-un comunicat de presă, potrivit sursei citate.

Conform articolului 103 din Constituția României, președintele desemnează un candidat pentru funcția de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

Candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului și a întregii liste a Guvernului.

Programul și lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaților și de Senat, în ședință comună.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorității deputaților și senatorilor.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri