4.1 C
Chișinău
vineri, 3 decembrie, 2021

Premieră! Un regizor rus realizează primul lungmetraj în spațiu

Must read

Comentarii recente

Actrița Yulia Peresild și cosmonautul Anton Shkaplerov

Realizarea primului film de ficţiune pe orbită va fi o experienţă care va aprofunda cunoştinţele cinematografice spaţiale, a comentat luni, în ajunul decolării, echipa rusă care urmează să participe la acest proiect, relatează AFP.

Regizorul filmului, Klim Chipenko a spus că este o experiență absolut inedită, din simplul motiv că „nu am la cine să apelez pentru sfaturi, nu am niciun cameraman pe care să-l întreb cum să filmez în lumina hubloului”.

Chipenko, în vârstă de 38 de ani, şi actriţa Iulia Peressild, în vârstă de 37 de ani, vor decola marţi de la Cosmodromul rus Baikonur din Kazahstan spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), unde vor avea la dispoziție 12 zile pentru a filma.

Lungmetrajul, intitulat provizoriu „Вызов” (”Provocarea” sau ”Apelul”), este o istorie în care o doctoriță este trimisă în spaţiu pentru a salva viaţa unui cosmonaut.

Această misiune cinematografică pe orbită a fost anunţată în septembrie, la câteva luni după ce NASA a dezvăluit un proiect de film cu actorul american Tom Cruise.

Actriţa Iulia Peressild, care a urmat împreună cu regizorul o pregătire riguroasă timp de patru luni, a estimat luni că profesiile de actor şi cosmonaut sun ”două lucruri opuse”. ”Vom vedea dacă le pot combina”, a adăugat ea.

Filmarea este și o provocare tehnică pentru că Chipenko va trebui să gestioneze singur camera, sunetul şi lumina şi să compună dimensiunea relativ mică a segmentului rusesc al ISS.

”Vom vedea ce este posibil să filmăm în aceste condiţii”, a spus regizorul, adăugând: ”Unele lucruri vor reuşi, altele nu”.

Trei cosmonauţi profesionişti staţionaţi pe ISS vor juca, de asemenea, în film.

”Scenariul se schimbă tot timpul şi îmi reînvăţ replicile, este foarte greu”, a afirmat glumind comandantul misiunii, Anton Chkaplerov.

Potrivit lui, această călătorie va fi, de asemenea, un test pentru a evalua posibilitatea de a trimite non-profesionişti în spaţiu în viitor, în caz de urgenţă medicală, de exemplu.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri