13.9 C
Chișinău
miercuri, septembrie 22, 2021

Poziția Maiei Sandu față de uninominal: „Legea este strâmbă. Intențiile sunt clare”

Must read

Comentarii recente

maiaSchimbarea sistemului electoral nu este altceva decât dorința Partidului Democrat de a rămâne la guvernare cu orice preț și de a controla majoritatea în Parlament. Aceasta este poziția președintelui Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, exprimată într-o emisiune politică la „10TV”.

Liderul PAS este de părerea că sunt mai multe lucruri care arată cât de neserios este acest proiect. „Guvernarea își rezervă libertatea să schimbe circumscripțiile cu 3 luni înainte de alegeri. Ei vor desena aceste circumscripții electorale așa cum le va conveni lor”, specifică Maia Sandu.

De asemenea, faptul că candidații vor trece un test de integritate trezește nedumeriri. „Cel mai corupt partid ne vorbește despre integritate. Mai ales că, acest test va fi făcut de CNA și SIS – două instituții controlate de Partidul Democrat. Astfel, PD va decide cine poate fi printre candidați”, precizează liderul PAS.

„Legea este una foarte strâmbă, dacă pot să spun așa. Intențiile sunt clare și noi vom veni cu propunerea de a organiza un eveniment internațional, cu experți care să povestească din experiențele țărilor în care este a fost acest sistem, dar și cu reprezentați ai Parlamentului European cu care să putem avea o discuție”, specifică Maia Sandu.

Amintim că proiectul privind modificarea Codului Clectoral cu introducerea sistemului de vot uninominal în Parlament a fost înregistrat ieri la secretariatul Parlamentului.

Sursa:independent.md

 

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri