1.6 C
Chișinău
miercuri, 7 decembrie, 2022

Povestea unui artist român din inima New York-ului

Must read

Comentarii recente

liviuSunt români care, în momentul în care pleacă definitiv din ţară, fac orice ca să uite că sunt români. Alţii, din contră, în orice colţ al lumii ar ajunge, se mândresc cât pot cu locul în care s-au născut. Aşa este cazul lui Liviu Vâşu, un român născut în judeţul Sibiu, care s-a stabilit în New York. 

Americanilor le-a fost greu să-i pronunţe prenumele, aşa că – din Liviu – l-au făcut „Lee”. Au învăţat, însă, cum se pronunţă corect „Galeria Dacia”. Pentru că aceasta este afacerea de peste Ocean a lui Liviu. O galerie de artă, unde expun nume cunoscute din domeniu, dar şi începători.

Povestea lui Liviu începe în România Epocii de Aur. Încă era în băncileşcolii primare când Revoluţia Română a îndepărtat dictatura comunistă. N-a apucat să vadă cum ţara se schimbă la faţă.

Încă de mic a fost atras de frumos, de artă. Părinţii lui au înţeles astaşi chiar l-au încurajat în aceast sens, aşa că l-au dat la şcoala de artă. Mai mult, o parte din studii chiar şi le-a definitivat în România.

A vrut să fie mai mult decât un artist. A vrut să aibă propriul loc în care să strângă toate operele de artă care îl inspiră. Aşa s-a născut Dacia, galeria de artă pe care Liviu a deschis-o în New York.

Mulţi iubitori de artă i-au adorat picturile. Şi pe ale lui şi pe ale celorlalţi artişti strânşi sub umbrela galeriei Dacia. Americanii nu au înţeles însă de unde vine numele. Pentru că nu îl auziseră niciodată.

De zece ani, Lee nu a mai călcat pe pământ românesc. Aşteptarea a luat sfârşit anul acesta, când artistul a expus câteva din operele sale de artă la Sibiu. La anul, vrea să vină înapoi la Sibiu, pentru a organiza un seminar dedicat artei.

sursa: antena3.ro

Articolul precedentPoalelungi s-a răzgândit
Articolul următorDeputații cheamă la audieri
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri