17.2 C
Chișinău
marți, 27 septembrie, 2022

Ponta: România continuă proiectele cu Moldova cât timp voinţa de a merge spre Europa e foarte clară

Must read

Comentarii recente

ponta victorRomânia va continua toate proiectele convenite cu fostul Guvern de la Chişinău condus de Iurie Leancă atât timp este foarte clară voinţa Moldovei de a merge în continuare spre Europa, spre România, spre o societate europeană şi democratică, a declarat, joi, premierul Victor Ponta.

Şeful Executivului de la Bucureşti a făcut această declaraţie la finalul întrevederii pe care a avut-o cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, în prezenţa preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

„Toate proiectele pe care le-am început în 2014 cu Guvernul condus de Leancă şi din care Candu făcea parte ca ministru vrem să le continăm atât timp cât e foarte clară voinţa Moldovei de a merge în continuare spre Europa, spre România, spre o societate europeană şi democratică. E foarte important că acest mesaj de la Bucureşti este dat de toată lumea: preşedinte, prim-ministru, preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru că am făcut mult şi avem încă de făcut foarte mult în continuare pentru Republica Moldova”, a spus Ponta.

El a amintit că, anul trecut, România a realizat „o chestiune istorică”, devenind primul partener comercial al Moldovei, devansând astfel Rusia. Totodată, premierul român a ţinut să precizeze de ce a dorit să participe la întâlnirea celor doi preşedinţi parlamentari.
„Am dorit să particip la întâlnirea cu preşedintele Parlamentului de la Chişinău în primul rând pentru că avem o relaţie specială cu Moldova şi, în al doilea rând, pentru că domnia sa este doar de câteva luni preşedintele Parlamentului.

Anul trecut a fost ministru în Guvern, ministru cu care am pornit foarte multe proiecte, în special cele energetice – şi gazoductul, şi liniile de înaltă tensiune – şi am vrut să mai aflu şi de la el, sigur, ce se întâmplă la Chişinău, să-l asigur de faptul că proiectele importante care ţin în special de sprijinul pe care România îl acordă, prezenţa noastră în Republica Moldova”, a mai spus Ponta.

Sursa:mediafax.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri