22.2 C
Chișinău
miercuri, 25 mai, 2022

Ponta anunţă în ce condiţii VA DEMISIONA şi îi cere lui Iohannis un ACORD SCRIS

Must read

Comentarii recente

victorPremierul Victor Ponta a spus că îşi va da demisia din fruntea Guvernului cu o condiţie: preşedintele Klaus Iohannis să-i garanteze un nou premier tot din coaliţia de guvernare, în baza unui acord scris.

Premierul Victor Ponta a anunţat că ar fi dispus să-şi dea demisia din fruntea Guvernului doar dacă preşedintele Klaus Iohannis îi va garanta, printr-o înţelegere scrisă, că noul prim-ministru va fi tot din partea actualei coaliţii, nu de la PNL.

„Dacă se face o un acord scris cu preşedintele ţării şi o înţelegere la nivelul coaliţiei, să fie altcineva premier, dar să rămână coaliţia asta la putere până în 2016, atunci sigur, îmi dau demisia. Dar domnul Iohannis vrea guvernul lui, guvernul PDL. Această coaliţie are o majoritate pe care am tot verificat-o”, a spus Victor Ponta, la B1 TV.

În plus, premierul a spus că ”nu se consideră de neînlocuit”, însă nu îşi doreşte ca la Palatul Victoria să ajungă cineva de la PNL, precum Cătălin Predoiu.

„La guvern, eu nu îmi dau demisia ca să vină cineva de la PDL. Mă consider un prim-ministru care a avut rezultate. Vreau să-mi duc la bun sfârşit mandatul şi să fie o guvernare de cinci ani de success”, a mai spus Ponta, adăugând că i-a trecut prin cap să-şi dea demisia.

Premierul a mai spus că nu se aştepta ca preşedintele Iohannis să-i ceară demisia. „Până în 5 iunie, Iohannis nu are ce să reproşeze. Preşedintele nu trebuia să intre într-o chestiune a justiţiei. Nu mă aşteptam să-mi ceară demisia. Am crezut că Iohannis va acţiona ca preşedinte al României. În 5 iunie, Iohannis a folosit o chestie a justiţiei. Preşedintele României nu se ocupă cu aşa ceva. Poate că e mai bine să colaborăm instituţional”, a explicat premierul.

sursa: gandul.info

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri