20 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Politolog: „Plahotniuc e în ofensiva de spălare a imaginii de criminal, codoş şi om mic cu pretenţii nemărginite; Regimul de la Chişinău – cel mai ilegitim de la declararea independenţei RM”

Must read

Comentarii recente

plaha uliniciRegimul politic de la Chişinău este cel mai ilegitim de la declararea independenţei Republicii Moldova, iar oligarhul Vladimir Plahotniuc, capul acestui regim, este cea mai mare problemă a RM. De această părere este politologul specializat în spaţiul postsovietic Octavian Milewski.

Într-un interviu pentru Ziare.com, Octavian Milewski afirmă că în următoarele săptămâni Vladimir Plahotniuc ar putea fi anunţat în urmărire internaţională de către SUA pentru spălări de bani şi furt în proporţii deosebit de mari. Mai mult, politologul crede că Bucureştiul a pierdut ultima bătălie pentru RM şi spune că mai mulţi experţi români lucrează pentru regimul Plahotniuc.

„Există o categorie specială de „idioţi utili”, cei mai periculoşi, din categoria „Bucureşti consulting”, sau experţi, consilieri şi lobbişti care lucrează pentru regimul criminal organizat de şi în jurul lui Plahotniuc. Aceştia contribuie la consolidarea celui mai ilegitim regim politic de la declararea independenţei RM. De fapt, toate articolele sau interviurile semnate în presa de limbă română şi în străinătate, semnate oficial de Plahotniuc sau Filip, au fost scrise la Bucureşti contra unor sume exorbitante”, spune Octavian Milewski.

„După cum bine se ştie, cetăţeanul român Ulinici, alias Plahotniuc în RM, este în ofensivă de spălare a imaginii. O imagine de criminal, codoş şi om mic cu pretenţii nemărginite pentru putere. După o vizită „de succes” în SUA, unde a dat mâna, printre alţii, şi cu Secretarul adjunct de Stat Victoria Nuland, oligarhul-suveran de la Chişinău a reuşit să îl invite pe fostul preşedinte al Comisiei Europene, H.M.D. Barroso, la propriul forum de buzunar pe probleme economice. Ei bine, la aceste lovituri de imagine au contribuit şi consultanţi români, pe care îi vedem aproape zilnic la televizor şi care îl ajută pe Plahotniuc să deschidă uşi în cancelarii occidentale”, a mai declarat politologul.

Totodată, Octavian Milewski susţine că în toamnă urmează un „maidan” moldovenesc din cauza fraudării alegerilor, iar România va fi blamată pentru eşecul Chişinăului. „Să nu ne mire dacă în timpul Maidanului moldovenesc din toamnă, care va avea loc din cauza falsificărilor masive, Romania va fi blamată pentru eşecul Chişinăului. Participanţii la acest aşteptat maidan nu se vor împărţi pe criterii etnice sau lingvistice, ci în funcţie de raportarea la problema cea mai mare a Republicii Moldova – regimul Plahotniuc”, spune Milewski.

„E foarte posibil ca în următoarele săptămâni să asistăm la darea în urmărire internaţională a lui Plahotniuc de către SUA pentru spălări de bani şi furt în proporţii deosebit de mari. Aş vrea să văd cum se vor poziţiona consultanţii români ai lui Plahotniuc”, a adăugat expertul.

„Din punct de vedere politic, Bucureştiul a cam pierdut ultima bătălie pe RM, iar acest lucru va deveni clar pe 30 octombrie. A pierdut-o exact în momentul când preşedintele Iohannis a promulgat acordul de împrumut în valoare de 150 de milioane de euro, materializarea având loc cu o săptămână în urmă prin livrarea primei tranşe de 60 de milioane. A pierdut-o din proprie ignoranţă şi venalitate a elitelor”, a punctat politologul Octavian Milewski.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri