20.5 C
Chișinău
vineri, 1 iulie, 2022

Politician român: Pierdem din vedere evoluţii dramatice în RM; Puterea limitează libertatea Jurnal TV – unul dintre foarte puţinele posturi care oferă opoziţiei pro-europene şansa de a fi auzită

Must read

Comentarii recente

predoiu catalin„La Chişinău, sub pretextul unui conflict administrativ, se forţează evacuarea Jurnal TV, unul dintre foarte puţinele posturi care oferă şi opoziţiei pro-europene, în frunte cu Maia Sandu şi Andrei Năstase, şansa de a fi auzită”. Declaraţia a fost făcută de prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal din România, Cătălin Predoiu.

„Absorbiţi de subiectele grave de pe agenda noastră publică, pierdem din vedere evoluţiile dramatice de pe peste Prut, din Republica Moldova. În acest fel, Jurnal TV îşi va reduce dramatic producţia originală. Invocând un pretins conflict administrativ, de fapt puterea de la Chişinău limitează libertatea presei, în condiţiile în care circa 80% din media moldovenească este controlată direct sau indirect de către oligarhul Plahotniuc, prietenul PSD”, afirmă Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PNL din România spune că prin această acţiune este lovită în primul rând opoziţia pro-europeană şi democratică, întrucât Consiliul Coordonator al Audiovizualului, instituţie controlată de controversatul oligarh Plahotniuc, a eliberat mai multe licenţe TV în ultimele săptămâni unor canale apropiate de socialiştii preşedintelui Igor Dodon. Predoiu a mai adăugat că aceste posturi, aşa cum procedează şi televiziunile lui Plahotniuc, vor retransmite masiv televiziunile ruseşti.

„Asistăm în ultimii ani la grave derapaje ale puterii de la Chişinău, care ar trebui să fie nu numai sprijinită cu credite guvernamentale, dar şi criticată atunci când e cazul, pentru a corecta derapajele unui guvern considerat corupt de o mare parte a cetăţenilor Republicii Moldova şi a-l stimula să rămână ataşat valorilor europene şi procesului de apropiere al Republicii Moldova de Uniunea Europeană”, a opinat Predoiu.

Cătălin Predoiu a ţinut să puncteze că în raport de valorile europene nu este bine ca proiectul europenizării Republicii Moldova să fie abandonat.

„Nu avem voie să permitem transformarea Moldovei într-un stat autoritar intrat în sfera de acţiune a Federaţiei Ruse, pentru că o astfel de evoluţie dăunează şi cetăţenilor Republicii Moldova, şi României, şi Uniunii Europene”, a conchis prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal din România.
Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri