3.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

Politică penală. Fenechiu, cinci ani de închisoare. Decizia este definitivă

Must read

Comentarii recente

Relu-Fenechiu-460x378Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv, joi, la cinci ani de închisoare cu executare, iar fratele acestuia, Lucian Fenehiu, a primit o pedeapsă tot de cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul “Transformatorul”.

Decizia a fost dată în unanimitate de completul de judecată format din cinci magistraţi. Marti, la ultimul termen al procesului, care a durat aproape noua ore, Relu Fenechiu a incercat sa ii convinga pe magistrati ca este nevinovat. La inceputul procesului, procurorul de sedinta a cerut aplicarea unei pedepse mai mari pentru Relu Fenechiu, fratele acestuia, Lucian Fenechiu, si ceilalti inculpati in dosar.

Procurorul a invocat pericolul social reprezentat de inculpati si gravitatea faptelor acestora. Pe 12 iulie 2013, un complet de la instanta suprema l-a condamnat pe Relu Fenechiu la cinci ani de inchisoare cu executare, aceeasi pedeapsa fiindu-i data si fratelui sau, Lucian Fenechiu.

De asemenea, Ioan Turbatu si Ioan Marghidan, directori generali la SISEE Moldova, au fost condamnati la cate sase ani de inchisoare pentru abuz in serviciu in forma calificata, Petru Andronache, director comercial la Electrica Moldova, a primit pedeapsa cea mai mare, de sapte ani de inchisoare, iar Mihai Bogdan Damian, asociat unic si administrator la firma Europlus SRL Iasi, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare.

Sursa: ziarulalb.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri