11.1 C
Chișinău
duminică, octombrie 17, 2021

Poliția: „Jurnalistul reținut a obținut informații secrete”. Bucătaru: „Este o înscenare”

Must read

Comentarii recente

foto: ziarulnational.md
foto: ziarulnational.md

Vadim Ungureanu, stagiarul de la portalul „Deschide.md”, a fost reținut de poliție fiind bănuit de corupere pasivă și șantaj. 

Oamenii legii susțin că tânărul ar fi obținut informații compromițătoare despre mai multe persoane cunoscute din domeniul culturii și artei, de la o persoană cu funcție de răspundere care administrează baze de date ce conțin informații cu caracter personal și secrete de stat. De cealată parte, directorul instituției mass-media în cadrul căreia activează jurnalistul susține că dosarul este „fabricat”.

Inspectoratul General al Poliției susține că reținerea în flagrant a jurnalistului a avut loc după ce a fost finalizată o operațiune care a inclus documentarea „șantajului și o livrare controlată de material compromițător fals, care a fost publicat de bănuit în mass-media”, fiind vorba de portalul de știri deschide.md.

Victima șantajului ar fi o persoană cu funcție de răspundere care administrează mai multe baze de date ce conțin informații cu caracter personal și secrete de stat. Funcționarul s-a adresat cu o plângere la Procuratura Generală în februarie anul curent, iar procuratura a inițiat o cauză penală pentru șantaj și corupere pasivă.

„Astăzi a avut loc o transmitere controlată de CD-uri și extrase printate pe foi A-4 ce ar fi conținut date cu caracter personal din bazele de date ale poliției, privind persoane notorii din sfera culturii și artei din Moldova”, se spune într-un comunicat de presă emis de IGP.

Directorul portalului de știri Deschide.md, Sorin Bucătaru, califică această acțiune a oamenilor legii drept o comandă politică legată direct de faptul că instituția a publicat în ultima perioadă mai multe investigații ce țin de activitatea Ministerului Afacerilor Interne.

„Ne așteptam la așa ceva. Ei au încercat demult să găsească o modalitate de a ne potoli după investigațiile pe care le-am publicat. Considerăm că este o înscenare”, a declarat Sorin Bucătaru, precizând că nu cunoaște ce documente avea Ungureanu la el în momentul în care a fost reținut de oamenii legii. „Nu știu, pentru că reținearea a avut loc în oraș. Au profitat de lipsa de experiență a lui Ungureanu care face stagiu la noi”, completează Bucătaru.

Întrebat la ce investigație se referă polițiștii, care ar fi divulgat date cu caracter personal, Sorin Bucătaru a spus că este vorba despre un material publicat cu câteva zile în urmă despre un incident cu implicarea lui Adrian Ursu care a scos la iveală faptul că interpretul ar fi lovit un copil după concertul din 1 iunie, dedicat Zilei Internaționale a Copiilor.

Precizăm că polițiștii au efectuat astăzi și percheziții la sediul redacției. Potrivit lui Bucătaru, au fost ridicate mai multe hârtii de pe masa de lucru a jurnalistului, dar și laptopul la care lucra acesta.

sursa: ziarulnational.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri