-0 C
Chișinău
sâmbătă, 4 februarie, 2023

Poetul Teo Chiriac este noul președinte al Uniunii Scriitorilor din Moldova

Must read

Comentarii recente

Uniunea Scriitorilor are un nou președinte: candidatura poetului Teo Chiriac a fost acceptată ieri, 10 septembrie, în cadrul Adunării Generale a Scriitorilor. 

După Raportul de dare de seamă a președintelui USM Arcadie Suceveanu, scriitorul Teo Chiriac și-a prezentat Programul de candidat. Scriitorii au votat candidatura dlui Teo Chiriac.

Poetul Teo Chiriac s-a născut la 29 mai, anul 1956, în satul Coşerniţa, judeţul Soroca. În perioada anilor 1979-1985 a fost redactor la Radioul naţional, iar din 1985 până în anul 1993 – redactor şi redactor-şef la Editura „Literatura Artistică” (ulterior, „Hyperion”) din Chişinău. A participat la Programul Internaţional de Instruire „Marshall plan for Moldova” (1998-2004). A făcut stagii în Cehia şi Italia.
Teo Chiriac este membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova şi membru al Uniunii Scriitorilor din România. În perioada anilor 1995-1997 a fost reprezentantul Uniunii Scriitorilor din România în Filiala Chişinău a acesteia. Până în prezent a fost vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din Moldova.

A publicat volumele de poezie „Lucrare de control”, „Salonul 33” – prima carte de poezie apărută cu grafie latină în fosta RSSM, „Critica iraţiunii pure”, apărută la Bucureşti, „Monstrul Sacru (Scările lui Teo)”, Chişinău (2009).

Figurează printre cei 20 de autori ai antologiei Portret de grup (O altă imagine a poeziei basarabene), selecţie şi prefaţă de Eugen Lungu, apărută la Editura ARC din Chişinău.

Teo Chiriac a fost distins cu Titlul onorific „Maestru al Literaturii” (2010).
Versurile sale pot fi citite în reviste literare şi antologii de poezie editate în România, Germania, Franţa, Italia, Belgia, Macedonia, Bulgaria şi Rusia.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri