15.5 C
Chișinău
sâmbătă, octombrie 23, 2021

Poate reuși o Maia Sandu într-un mediu infectat de Plahotniuc?

Must read

Comentarii recente

maia sanduÎn ultimul timp apar tot mai multe persoane publice care încep să recunoască un lucru pe care unii îl spuneau de prin 2010, fiind luați pe atunci la mișto, despre ce înseamnă pentru Moldova acest individ numit Plahotniuc.

Acum 5 ani Moldova se bucura de o populație optimistă, avea o grămadă de perspective, era „copilul de suflet” al Europei. Astăzi, Moldova a mai pierdut vreo 400 de mii de cetățeni, în marea lor parte tineri activi și inteligenți, Europa ne arată cu degetul ca o mare dezamăgire, iar haosul social și economic predomină peste tot.

Iar ca să vedeți unul dintre motivele pentru care ajuns astăzi Moldova aici, ar fi fost suficient să deschideți ieri televizorul și să urmăriți unul dintre cele 5 canale de televiziune ale lui Plahotniuc, care alături de zecile de site-uri, ziare și bloggeri, formează agenda publică deja de ani buni.

Spre exemplu, de dimineață ni s-a servit o doză de „extremistul Petrenco”, care a aruncat cu „fumigene în polițiști” și a „rănit echipe de filmare”. Da, exact așa au prezentat toate televiziunile lui Plahotniuc altercațiile din fața casei lui.
Nimic despre faptul că fumigenele le-au aruncat de fapt gărzile lui Plahotniuc. Nimic despre faptul că jurnaliștii au fost bătuți de aceleași gărzi, fără ca polițiștii să intervină. Nimic nici măcar de faptul că protestul se desfășoară în fața casei lui Plahotniuc. Desigur, nimic nici despre motivul protestului.

Apoi, pe la prânz ni s-a servit doza de „cel mai de perspectivă partid de dreapta”. O lăudătură nemaipomenită despre ultima făcătura politică a lui Plahotniuc, așa-zisul Partid Popular European, condus de fostul simplu premier Iurie Leancă.
Poze, live-uri, felicitări, perspective, aproape ca la congresele fastuoase ale PD-ului, organizate cu cheltuieli de milioane de dolari.
Spre seară s-au apucat analiștii rotiți de la o televiziune la alta să vorbească despre „legalitatea” solicitărilor Maiei Sandu. Și-au început băieții să explice că, de fapt, nu sunt aceste solicitări deloc legale, pentru că uite, în Moldova domină „parlamentarismul” și partidele ar trebuie să decidă ce și cum se întâmplă.

Și-așa de ani buni ne tot toacă mințile aceste lepădături și prezintă evenimentele doar așa cum își dorește mașinăria propagandistică a lui Plahotniuc.
Iar în această Moldovă Maia Sandu ar putea ajunge premier. Și dacă va ajunge, nu pot să nu mă întreb ce va face ea prin toate „publicile”, „argusurile”, „procuraturile”, „ghimpii”, „lencile” lui Plahotniuc?

Mai poate cineva reuși în acest mediu total infect?

Alex Cozer

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri