-1.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Poalelungi și cumătrii dau glas jafului…, de Victor CRĂCIUN

Must read

Comentarii recente

download (1)După ce am publicat editorialul „Jaful ca politică de stat sau Justiția bloggerilor de peșteră”, am aflat cu stupoare că Republicii Moldova i se pregătește un alt jaf de proporții. Printre figuranți se preconizează a fi și unii protagoniști ai materialului cu același titlu, drept pentru care articolul, însoțit de noi informații, a fost reluat cu puțin înaintea ședinței de judecată de executare, adică jefuire a statului.

Astfel, menționăm că potrivit unor surse din cadrul CSJ, o primă comandă la executarea căreia vor participa cu bucurie și credință unii dintre cumătrii și prietenii noi aleși la Curtea lui Poalelungi – Dumitru Mardari, Oleg Sternioală sau Ion Guzun va fi revizuirea unei decizii definitive şi irevocabile (!) în vederea devalizării bugetului de stat cu 38 000 000 de lei în favoarea SRL Glas Container Company Prim, încă o vacă de muls contribuabilii, controlată de ciuperca cu două identități.

Operațiunea “Dă glas jafului” era preconizată pentru 26 februarie 2014. E bine de știut că așa-zisa conducere a Republicii Moldova a fost informată de către SIS despre noua tâlhărie a justiției bloggerilor Plahotniuc și Efrim. Tot pentru memoria colectivă e și detaliul ce urmează, și anume că Glass Container Company Prim SRL a fost reprezentată în instanţa de judecată de către Oleg Tănase, finul de cununie al lui Vlad Clima, feciorul judecătorului CSJ, Nicolae Clima! Or, tocmai Nicolae Clima este judecătorul raportor pe marginea cererii de revizuire declarată de un alt Glass Container, de data asta PRIM și Plus, dar controlata de același prim-vicepreşedinte „democrat”. Nici acest detaliu nu demonstrează, nu-i așa, conflictul de interese meschine și criminale de devalizare încontinuă a acestei țări sfîșiate de hienele criminale din politică și antiJustiție? Nici faptul că suspendarea executării unei decizii definitive și irevocabile a fost decisă fără barem o cauțiune, câtuși de mică, de doar trei judecători, într-o situație în care legea nu o prevede? Iar atunci când o prevede, legea impune imperativ un complet din 5 judecători și o cauțiune egală cu valoarea acțiunii, în cazul dat de 38 000 000 lei!!! Ce-ar fi, ministrele Efrim, împreună cu cel mai general procuror Gurin, să verificați și să ne informați public dacă nu cumva de la data suspendării și până în prezent cele 38 000 000 de lei ale statului și-au luat zborul spre offshorurile lui Plahotniuc?!

Dar, vorba vine, toate se pot rezolva, cumătri și fini să fie. Cu doamne ajută și cu permisiunea lui Poalelungi de Strasbourg pe Bîc. Așa că proaspeții avansați la CSJ Dumitru Mardari, Ion Guzun și Oleg Sternioală sunt așteptați să participe în cauza favorabilă lui Plahotniuc, așa cum Druță a fost, imediat după desemnarea ca judecător CSJ, implicat în cauza Cafeneaua „Guguță”. Deh, cumătru, cumătru, dar polițele trebuiesc plătite și antiJudecătorii promovați plătesc mafiei cu banii statului, adică ai dumneavostră, domnule Popor! Dar și din banii fraților noștri europeni și americani, ministrele-blogerist Efrim.

Aceste semnale de alarma erau trase in articolul publicat în preziua ședinței de judecată a CSJ, determinând, probabil, doar opunerea unor judecători de a participa la dezmat, nu, însă, și a alesului Sternioală.

Cum aceste lamentări ale noastre au rămas fără atenția lui Efrim și Gurin solicităm pe această cale partenerilor de dezvoltare ai R. MOLDOVA să se edifice și ei asupra schemelor circuitului donațiilor externe pentru reforma via bugetul de stat către of shorurile oligarhice.

Și esențial aici ar fi ca procuratura și SIS să afle și să ne comunice și noua, publicului larg contribuabil:

– este adevărat ca înainte de a miza pe revizuirea unei decizii definitive si irevocabile, beneficiarul afacerii a urmărit devalizarea statului cu cele 38 000 000 lei prin hotărâre de Parlament, fiind determinat să renunțe doar de eșecul jalnic al schemei în cazul GLORINAL?

– este adevărat că pentru a determina completul de cinci judecători format de Poalelungi (în prezent printre ei și prezisul, recent promovatul și instalatul prieten Oleg Sternioala) să decidă suspendarea executării și revizuirea deciziei irevocabile au fost invocate drept argumente prezența așa-zisei investiții americane în Glass Contaner și monitorizarea „diplomatică”?

– câți foști și actuali oficiali (foști și actuali avocați), foști și actuali președinți de instanță au făcut loby deciziei ce urmează a fi luată mâine, 26 martie 2014?

– Cîți droni și pădurari sunt interesați direct de devalizarea statului cu o sumă exorbitantă și ilicită?

– Ce rol are în această schemă judecătorul Dumitru Mardari pe cînd era președinte al judecătoriei Ciocana?

În momentul în care procuratura va ajunge Procuratură, vom spune mai multe. Să nu fie târziu!

sursa: jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri