3.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

Plîngău, mesaj dur pentru majoritatea PAS: Construiți democrație, nu partid-stat! Creați frustrări și nemulțumiri care acum se vorbesc în șoaptă

Must read

Comentarii recente

Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău a venit cu un apel la majoritatea parlamentară să schimbe abordarea privind organizarea concursurilor publice pentru a nu fi promovate „fenomene pe care le-a criticat chiar PAS”.

Fostul deputat susține că PAS riscă să repete soarta PLDM-iștilor, democraților și a comuniștilor care au creat „partide-stat”.

„Nu există democrație când absolut toate concursurile publice sunt câștigate de oamenii afiliați partidului de guvernământ. Mai departe ce, vor fi câștigate licitațiile doar de oamenii din PAS pentru că așa a decis poporul pe 11 iulie?

Construiți democrație, nu partid-stat! În modestia voastră încă mai am încredere. Știu cât e de greu uneori să mergi împotriva oamenilor din partid, dar e necesar pentru binele comun și pentru partid la fel. Nu există încă partide sau forțe care să vă opună rezistență, chiar și când greșiți. Presa încă e loială, opoziția parlamentară e slabă și necredibilă, Platforma DA încă nu și-a revenit în totalitate.

Atacurile din partea membrilor voștri asupra oricui îndrăznește să-și spună o părere critică vă dăunează și creează frustrări și nemulțumiri care acum se vorbesc în șoaptă. Nu promovați fenomene pe care le-ați criticat chiar voi! Pe măsură ce voi obligați oamenii să adere la PAS pentru a putea avea o funcție în stat, în aceeași măsură creați frustrări și ură din partea oamenilor care se simt nedreptățiți și dacă credeți că majoritatea oportuniștilor de azi care s-au lipit vouă vor fi fideli, priviți la democrați, PLDM, comuniști, sau alte partide care erau cândva partide-stat!

Și-n PLDM, și-n PD erau oameni care credeau din toată inima că ceea ce fac ei e absolut corect și-n binele poporului. Încă mai cred că peste 4 ani Moldova nu va fi la fel, cred că nu doar oamenii din partidul de guvernămând au parte de viață și oportunități în Republica Moldova,” a scris Plîngău pe pagina sa de Facebook.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri