-4.8 C
Chișinău
joi, 9 februarie, 2023

Replica lui Plîngău după ce Grosu a acuzat PPDA că s-ar fi aliniat la mesaje cu BECS : Voi acționa în judecată orice defăimare, fiind conștient că aveți un avocat tocmai demn acolo, pe nume Dorel Musteață

Must read

Comentarii recente

Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, a venit cu o reacție după ce președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că „de la o vreme observă la cei din Platforma DA o aliniere la capitolul mesaje cu cei din opoziția PSRM-PCRM”, în contextul subiectului controversat de numire a unor judecători la CSJ.

„Domnule Grosu, își mai dorește astăzi PAS o justiție fără corupție și cum explicați recentele numiri? Să știți un lucru: nu voi mai admite ca cineva să-mi denigreze colegii și voi acționa în judecată orice defăimare, fiind conștient că aveți un avocat tocmai demn acolo pe nume Dorel Musteață”, a scris, acesta, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Platforma DA a criticat numirea oamenilor corupți la justiție, oameni care au fost călăii oligarhului Plahotniuc, iar apoi l-au slujit pe coruptul Dodon și astăzi a fost o mare dezamăgire pentru noi să-i vedem promovați în fruntea justiției. Cum credeți că mă simt eu sau colegii mei care au fost persecutați de călăii din justiție, am stat în stradă, am protestat, am adunat peste 400.000 semnături ca astăzi să se scuipe în acele suferințe?

Le mulțumesc din suflet tuturor deputaților PAS care nu au votat pentru Plămădeală și Musteață. Au dat dovadă de coerență și demnitate. Cât ține de mesajul domnului Grosu, vreau să-i amintesc că i-am trimis un draft de sesizare la CC pentru ca Partidul Șor să fie scos în afara legii și insist să vină cu un răspuns.

Sunt indignat că vă promovați achiziția coruptă din justiție și veniți cu atacuri nefondate în adresa foștilor colegi la care veneați în fiecare dimineață la Parlament pentru a-i întreba ce proiecte se votează și care nu se votează.

Sunt indignat pentru că, împreună cu domnul Litvinenco, am blocat de mai multe ori numirea acestor candiați, am blocat tribuna, am strigat și protestat. Vreau toată lumea să-și pună întrebarea de ce unii deputați ai PSRM-ului au votat aceste candidaturi. Poate pentru că ei nu-și doresc o justiție fără corupție?

Domnule Grosu, își mai dorește astăzi PAS o justiție fără corupție și cum explicați recentele numiri?

Să știți un lucru: nu voi mai admite ca cineva să-mi denigreze colegii și voi acționa în judecată orice defăimare, fiind conștient că aveți un avocat tocmai demn acolo pe nume Dorel Musteață.Să le fie rușine tuturor celor care au ridicat mâna pentru promovarea corupților! Și mă bucur că nu toți deputații PAS au votat această nebunie – le mulțumesc din suflet fiecăruia din cei care au rămas coerenți, respectându-și promisiunea față de cetățeni”, a scris Dinu Plîngău.

Amintim că parlamentul a desemnat pe 4 noiembrie 2021, doi noi judecători la CSJ, pentru care au votat atât deputați PAS, cât și unii deputați socialiști. Candidatura lui Dorel Musteață a fost susținută de 52 de deputați, iar a lui Ghenadie Plămădeală de 55 de parlamentari.

În cazul lui Ghenadie Plămădeală, raportul asupra proiectelor de hotărâre nu a întrunit numărul suficient de voturi, iar aprobarea sa a rămas la latitudinea plenului Parlamentului. Comisia a avizat candidatura lui Dorel Musteață.

Președinta Maia Sandu susține că nu îl cunoaște pe Ghenadie Plămădeală, judecător promovat la CSM, iar de Dorel Musteață, la fel desemnat judecător la CSJ, a auzit, fiind în CSM. Întrebată despre votul din Parlament, președinta a menționat că evaluarea externă va începe anume la CSJ și doar după ce vor trece filtrul se va decide dacă cei doi, inclusiv, merită sau nu să se regăsească în această instituție.

Și ex-vicepreședintele parlamentului, fostul deputat al Platformei DA Alexandr Slusari a criticat numirile Parlamentului la Curtea Supremă de Justiție. „Dacă deputații Platformei DA erau ieri în Parlament, cu siguranță, tribuna ar fi fost blocată de noi din primul minut după votarea acelei ordini de zi rușinoase!”, a declarat Slusari.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri