-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Plîngău despre numirea lui Dorel Musteață în calitate de judecător la CSJ: Asta-i reforma justiției?!

Must read

Comentarii recente

Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață, a primit undă verde pentru a fi ales de către Parlament în calitate de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

În acest context președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, susține că Dorel Musteață are legături cu finul lui Plahotniuc, Dorin Damir și se întreabă retoric: „Asta-i reforma justiției?!”

„După 1,5 h de amintiri din copilăria unui judecător. Comisia a decis să dea raport pozitiv pentru numirea în funcția de judecător la CSJ, a lui Dorel Musteață. Cine e Dorel Musteață? Întrebați-l pe Damir! Să înțeleg că merge schema vot pentru vot”, a declarat Plîngău.

”Menționăm că, potrivit materialelor probatorii acumulate la dosar de către inspectorul de integritate, din februarie 2019 până în iulie 2020, în timpul exercitării calității de membru al CSM, Dorel Musteață a admis stare de incompatibilitate de funcție, deținând în același timp și calitatea de membru al Consiliului Institutului Național al Justiției (INJ). Totodată, fratele lui Dorel Musteață ar fi figurant în dosarul „furtului miliardului”.

Și juristul Nicolae Eșanu, fost secretar de stat al Ministerului Justiției, se întreabă cum a fost posibil acest fapt, în condiții în care legea interzice în mod expres acest lucru.

„Articolul 20 alin. 3/2 din Legea cu privire la CSM interzice în mod expres acest lucru – (3/2) Participarea la concursul pentru promovarea într-o instanță superioară, transferarea la o instanță judecătorească de același nivel a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii din rândul judecătorilor, precum și a judecătorilor detașați la Institutul Național al Justiției și Secretariatul Consiliului Superior al Magistraturii, se interzic pe perioada exercitării mandatului și timp de 6 luni după încetarea calității de membru sau, după caz, expirarea termenului pentru care a fost detașat”, menționează Eșanu.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri