-0.7 C
Chișinău
duminică, 23 ianuarie, 2022

Pleşu reacţionează: Modul de a gândi al lui Dragnea denotă cel puţin două derapaje mentale grave!

Must read

Comentarii recente

„M-am săturat de proşti ţanţoşi! M-am săturat să văd amanetat destinul României!”, îşi exprimă năduful Andrei Pleşu, după ce Dragnea a vorbit despre necesitatea adoptării unei legi a defăimării, lege care i-ar viza pe cei ce au criticat atacurile la adresa justiţiei.

„Profit că ideea domnului Dragnea nu e încă literă de lege şi reafirm ceea ce am spus de curând: M-am săturat de derbedei şi de ţoape! M-am săturat să văd amanetat destinul României în beneficiul unor mediocrităţi şmechere. M-am săturat de proşti ţanţoşi! Şi cred că spunând asta mă comport patriotic şi trezitor”, a comentat scriitorul Andrei Pleşu ideea lui Liviu Dragnea de a adopta o lege a defăimării prin care să sancţioneze politicieni precum Monica Macovei care, în viziunea liderului PSD, denigrează ţara.

„Modul de a gândi al lui Liviu Dragnea (deşi termenul „gândire” e excesiv) denotă cel puţin două derapaje mentale grave:

1. Identificarea partidului şi a intereselor proprii cu ţara: dai în mine, dai în fabrici şi uzine…
2. Convingerea suie că nu corupţia, hoţia, minciuna triumfalistă, fudulia „patriotică”, incompetenţa şi incultura clasei politice ne fac de râs şi nedemni de respectul contemporanilor, ci luciditatea, curajul civic, refuzul de a ascunde gunoiul sub preş şi dorinţa de a aduce ţara la nivelul de civilizaţie socială, politică şi economică pe care îl merită”, a explicat Andrei Pleşu pentru ziare.com.

„Din păcate, ideea domnului Dragnea nu are, pentru mine, nimic nou. Aşa îi ameninţa şi fosta Securitate pe cei care, la Europa Liberă sau la unele întâlniri, cu străini îşi permiteau să spună că în România e sărăcie, cenzură, minciună, poliţie politică etc. Trădători de ţară au fost, deci, toţi cei care, semnalând răul, încercau să stimuleze responsabilitatea ţărilor avansate în efortul de a apăra drepturile omului, libertatea de exprimare, democraţia adevărată.”mai aminteşte scriitorul.

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că liderul PSD, Liviu Dragnea, a confirmat, luni seara, la România TV, că partidul său va promova un act normativ vizând sancţionarea persoanelor care denigrează imaginea României în exterior. În categoria „defăimătorilor” s-ar încadra, potrivit lui Dragnea, persoane „gen Monica Macovei” şi alţi parlamentari care, reamintim, au criticat public şi nu doar o dată, legile Justiţiei, modificările Codurilor Penale, arătând că acestea sunt un atac la adresa statului de drept.

Sursa:epochtimes-romania.com

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

2 COMENTARII

 1. CE ESTE “NOVICIOK”-UL LUI PUTIN?

  La Institutul de Cercetări Științifice (NII – Naucino-Isledovateliskii Institut) în chimie organică și tehnologie au refuzat să comenteze comunicarea, că la această întreprindere încă în timpurile sovietice a fost elaborat gazul neuro-paralitic “Noviciok”, cu care în Marea Britanie au fost otrăviți ex-colaboratorul Direcției Principale de Servicii Secrete (GRU – Glavnoe Upravlenie Razvedki) Serghei Scripal și fiica lui Iulia. În anticamera directorului NII agenției Interfax i s-a comunicat, că la întreprindere acționează un regim sever de secreticitate și informația din
  Mijloacele de Comunicare în Masă (SMI – Sredstva Masovâh Informații) nu se comentează.

  În ajun primul ministru al Marii Britanii Tereza May, în luarea sa de cuvânt în parlamentul britanic a declarat, că conform părerii investigatorilor britanici, împotriva lui Scripal și fiicei sale s-a folosit o substanță neuro-paralitică de proviniență militară, elaborată în URSS. Această substanță este cunoscută sub numele de “Noviciok”. În legătură cu aceasta Tereza May a remarcat, că sunt posibile numai două variante de desfășurare a evenimentelor: ori Rusia a aplicat împotriva Marii Britanii o substanță otrăvitoare de luptă, ori Moscova controlează atât de rău elaborările sale militare, încăt ele au nimerit în mâini străine.

  Substanța neuro-paralitică “Noviciok” este cea mai puternică armă chimică din lume. Ea a fost creată la sfârșitul anilor 1980. “Noviciok” se caracterizează prin capacitate nocivă mare și posibilitatea de a fi folosită în doze extrem de mici
  la contactul nemijlocit cu jertfa. În stare “de luptă” ea se activează nemijlocit înaintea aplicării. Se afirmă, că “Noviciok”poate fi preparat din chimicate obișnuite, folosite în uzinele de producere a îngrășămintelor minerale și pesticidelor. Substanța poate fi folosită ca gaz, dar și în formă lichidă.

  Unul din dezvoltatorii lui “Noviciok”, care a emigrat mai apoi în SUA Vil Mirzaianov a declarat că Rusia este singura țară capabilă să producă și să desfășoare o substanță neuro-paralitică atât de puternică și a prevenit, că pot fi noi jertfe cu simptome de otrăvire cu “Noviciok”.

  Conform informațiilor revistei “Comersant”, înainte de întâmplarea de la Solsbery “Noviciok” a mai fost folosit doar o singură dată – la otrăvirea în 1995 la Moscova a bancherului Ivan Kivelidi și a secretarei acestuia Zara Ismailova. Oficial componența otrăvii în cursul cercetărilor n-a fost dezvăluită, însă, conform datelor publicației substanța a fost cumpărată anume de la un colaborator al NII – proiectantul și producătorul “Noviciok”-ului, pe care mai apoi l-au condamnat pentru depășirea atribuțiilor.

  În septembrie 2017 autoritățile din Federația Rusă au declarat, că au nimicit în întregime toate armele sale chimice.

  Serghei Scripal – fost colonel al Direcției Principale de Servicii Secrete (GRU – Glavnoe Upravlenie Razvedki). În Rusia a fost judecat, fiind învinuit de spionaj în folosul Marii Britanii. În anul 2010 a fost schimbat pe ajenți ruși, demascați în SUA. La 4 martie Scripal și fiica acestuia Iulia au fost internați în spitalul orașului englez Solsbery în stare critică din cauza otrăvirii cu o substanță neuro-paralitacă. Mai devreme se comunicase, că fostul ofițer GRU cu câteva zile înainte de otrăvire comunicase poliției britanice despre faptul, că se simte în pericol și teme pentru viața sa.

  https://www.svoboda.org/a/29096081.html

 2. CEASTUȘKI

  Joacă Putin kazaciok
  Cu călăul Noviciok,
  Sar stropii de neuro
  Vieți pierdute-n euro.

  Torsul gol pe rachetă
  Joacă Putin la ruletă,
  Miza-i gazul incolor
  Și viața europenilor.

  Țaru-i prins-n ananghie
  Bombe multe și prostie,
  N-are trecere în lume
  Și măcar puțin renume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri