18.9 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

PLDM și PCRM – locomotivele din viitoarele alegeri

Must read

Comentarii recente

1BFE729E-951A-C5A0-960E-20AEB8D0E2E3Vlad Filat, Iurie Leancă și Vladimir Voronin – cei mai influenți politicieni ai lunii martie. Potrivit  Președintelui „Politicon”, partidele pe care le reprezintă aceste personalități ar putea fi locomotivele  în viitoarele alegeri.

Președintele Parlamentului Marian Lupu a urcat în top, clasîndu-se pe locul 4 în topul celor 50 mai influenți politicieni. Recapitularea poziției se datorează faptului că în ultimul timp, Marian Lupu a făcut mai puține declarații pentru presă, afirmă experții.

Comentatorul politic Anatol Țăranu, susține că Dorin Chirtoacă este o figură politică care se bucură de popularitate de mai mult timp. Astfel, edilul liberal se poziționează pe locul 5.

Președintele Nicolae Timofti își menține poziția de mijoc în topul primilor 10 cei mai influenți politicieni. În luna martie, Șeful Statului este pe locul 6, urmat de Mihai Ghimpu. Experții afirmă că liderul liberal demult a atins un plafon și dovedește că nu este capabil să se ridice în top. Motivul ar fi declarațiile lui Ghimpu care declanșează conflicte.

Ultimele poziții în top 10 al celor mai influenți politicieni sunt ocupate de democrații Vlad Plahotniuc și Dumitru Diacov. Anatol Țăranu menționează că în această lună, Diacov a avut o poziție tranșantă, asta pentru că nu s-a pronunțat de acord cu opiniile fracțiunii.

În urma studiului, s-a concluzionat că luna martie a fost una semnificativă pentru politicienilor, iar căderea Guvernului n-a influențat asupra clasării lor  în top.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

2 COMENTARII

  1. Oameni buni! Pînă cînd Ghimpu, cu toţi părtaşii săi, nu va fi scos de pe arena politică, linişte în ţară, nu va fi. Ghimpu este unicul, din cei trei lideri de partide, care mereu s-a bătut cu pumnul în piept, că este mare proromân, patriot, promotor pentru integrarea europeană, dar de facto, este distrugător al AIE2 şi frînă în integrarea europeană.Făcînd alianţă cu Plaha (contra plată bunişoară), luptă contra lui Filat, adică conta integrării. Face biznes cu benzinăriile din Cimişlia, cu Calea ferată, etc. El se pregăteşte de alegeri anticipate. Deja, a scos la rampă, noţiunile tradiţionale vechi, care, speră el, îi va aduce voturile cetăţenilor: Unirea cu România, Limba română Integrarea Europeană, etc. Nimic nou sub soare. De ce Ghimpu, cît a fost la conducere, nici nu şi-a adus aminte de mult- pătimita limbă română, de dragostea faţă de unirea cu România, de patriotism românesc, dar făcea bani legîndu-se cu Plaha ?. Acuma, naţi-o bună, iarăşi a intrat în melancolie. Fariseism clasic. Oare el nu-şi dă seama că poporul, deacum înţelege farsele sale, şi la următoarele alegeri, nimeni deacum nu-l va crede?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri