9.2 C
Chișinău
luni, 29 noiembrie, 2021

PLDM NU participă la formarea unei noi majorităţi parlamentare; Streleţ: PD nu e un partid pro-european

Must read

Comentarii recente

parlament golPartidul Liberal Democrat din Moldova nu va participa la negocierile privind formarea unei noi majorităţii parlamentare. Anunţul a fost făcut cu puţin timp în urmă de către Valeriu Streleţ.

„Am avut o discuţie lungă, care a durat aproximativ trei ore. Astfel, PLDM, prin majoritatea absolută a voturilor a celor care au participat la şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului, a luat o decizie importantă. Având în vedere că Partidul Democrat nu este apreciat de către PLDM ca fi fiind un partid proeuropean şi faptul că PD a acaparat instituţiile statului şi că acest partid a acceptat anumite reforme în programul de guvernare doar de dragul formalităţilor. PLDM a decis că nu va participa la negocieri cu PD şi aliaţii săi pentru formarea unei viitoare majorităţi parlamentare”, a declarat Streleţ.

În context, Valeriu Streleţ a menţionat că Partidul Democrat trebuie să-şi asume consecinţele demiterii guvernului.

„PLDM şi-a făcut onest datoria, a muncit în serviciul ţării şi a implementat reforme importante, iar acum, odată ce democraţii au provocat deliberat această criză politică, trimiţând în demisie un guvern proeuropean, care uşor putea fi transformat într-un guvern majoritar, deoarece noi am manifestat deschidere la invitarea grupului Leancă la discuţii. Acum, PD este responsabil să găsească soluţii pentru a crea majoritate parlamentară şi să-şi asume responsabilitatea guvernării de mai departe”, a adăugat fostul premier Valeriu Streleţ, precizând că, la momentul actual, există presiuni şi atitudini sfidătoare şi arogante din partea oficialilor de prim rang al PD.
Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. O decizie f.corecta a luat PLDM… Argumente: oricum PD avea sa-si faca mendrele, indiferent de decizia luata ieri. Am spuso in repetate rinduri, ca regulie UE sunt inacceptabile in PD. Asta e motivul principal, pentru tot ce se petrece acum in RM. S-a intensificat , atunci cand cei din PD au inteles ca aderarea la UE poate fi o realitate…Si atunci s-au ingrijorat…urmand actiunile care le vedem astazi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri