11.2 C
Chișinău
luni, 29 noiembrie, 2021

PLDM îngenunchează din nou în faţa PD: Va participa la negocierile privind formarea noului Guvern

Must read

Comentarii recente

pldmDupă ce timp de o lună au declarat că nu vor participa la formarea unei majorităţi parlamentare care să voteze un nou Guvern până când instituţiile de stat nu vor fi eliberate din captivitate, iar în fruntea Parlamentului nu va sta un om faţă de care să nu existe suspiciuni de afiliere de afaceri sau de rudenie cu persoane care au edificat sistemul statului captiv, liberal-democraţii au anunţat în această seară că… vor participa la negocierile şi consultările privind formarea noului Guvern.

Decizia a fost luată astăzi de către Consiliul Politic al PLDM. „Decizia a fost aproape unanimă. Mâine în prima parte a zi vom lansa invitaţii către partidele care şi-au anunţat disponibilitatea de a participa la formarea noului Guvern. În cadrul negocierilor, vom insista ca părţile să fie pe poziţii de egalitate”, a declarat liderul interimar al PLDM, Valeriu Streleţ.

Acesta a adăugat PLDM va insista în continuare pe dezideratele anunţate anterior. „Organul de conducere al PLDM a decis să delege reprezentaţi care să discute despre crearea unui nou Guvern pentru a păstra ţara pe făgaşul de integrare europeană, să insiste pe adoptarea unei foi de parcurs privind scoaterea din captivitate a instituţiilor statului, pe numirea unui premier apolitic, şi de a asigura caracterul public al discuţiilor şi consultărilor politice”, a menţionat liderul interimar al PLDM.

Precizăm că până acum PLDM declara sus şi tare că nu va participa la procesul de formare şi învestire a noului cabinet de miniştri, până când PD nu va îndeplini trei condiţii:

– Instituţiile de drept şi sistemul judecătoresc să fie scoase din subordonarea partinico-oligarhică, în vederea neadmiterii influenţării acestora de către grupări de interese şi folosirea lor pe post de bâte politice.

– Guvernul să activeze fără încorsetări stabilite în acordurile unor alianţe, iar prim-ministrul să fie neafiliat politic şi să aibă ultimul cuvânt la numirea şi demiterea membrilor Guvernului.

– Randamentul activităţii organului legislativ suprem urmează să fie asigurat de un preşedinte al Parlamentului, faţă de care să nu existe suspiciuni de afiliere de afaceri sau de rudenie prin afinitate cu persoane care au edificat sistemul statului captiv.
Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri