14.4 C
Chișinău
luni, septembrie 20, 2021

Platon confirmă că Plahotniuc a furat acţiunile lui Victor şi Viorel Ţopa; Avocat: „Platon nu-l poate ierta pentru că l-a pus să mintă despre anumite persoane”

Must read

Comentarii recente

Ana UrsachiAvocata lui Veaceslav Platon, Ana Ursachi, vine din nou cu dezvăluiri. „Din cele ce am auzit de la colegii mei din străinătate – Moldova va fi ajutată în multe investigaţii. De asemenea, că Plahotniuc vrea să corupă secţiile de grefă din cadrul CEDO. Sunt voci puternice care mi-au spus şi este o acuzaţie destul de gravă. Nu aduc ofensă Înaltei Curţi, dar spun ce mi s-a spus, ca să pună punct dosarelor care pot fi întoarse înapoi”, a declarat avocata aseară, în cadrul emisiunii „Interpol”, de la TV7.
 
Totodată, Ursachi a dezvăluit mai multe lucruri pe care i le-a spus Veaceslav Platon despre „afacerile” oligarhului, începând cu numirea lui Dorin Drăguţanu în fruntea BNM la comanda anume a lui Plahotniuc, şi nu a lui Ghimpu, şi până la furtul acţiunilor de la oamenii de afaceri Victor şi Viorel Ţopa.

„Multe acţiuni pe care le-a vândut Plahotniuc erau furate de la Victor şi Viorel Ţopa. Despre asta a spus astăzi Platon. Aceste acţiuni au costat 80 de milioane de dolari. Platon a mai spus că investitorii nu şi-au primit acţiunile pentru că Plahotniuc nu le-a permis. Le-a fost interzis să schimbe chiar şi unii şefi de bănci. Tot ce spun eu despre cele 80 de milioane de dolari s-au dus în buzunarul lui Plahotniuc. Iar banii investitorilor au fost întorşi din banii BEM. Despre asta spune Platon că banii s-au furat din BEM. Acuzaţiile lui Platon de alaltăieri au avut două direcţii, a spus că banii, 80 de milioane au provenit din tranzacţii dubioase, iar el a fost persoana intermediară. Şi era o procură pe numele lui Candu care era deja vicepreşedintele Parlamentului. Avea rolul între investitori ca intermediar şi asta a fost constatat şi de Curtea de la Londra”, mai afirmă Ana Ursachi.

„În toate dosarele pe care le-am avut cu oameni cunoscuţi în societate, toţi s-au plâns de fraudă din partea lui Plahotniuc. De ce s-a certat Platon cu Plahotniuc – pentru acţiunile furate care s-au vândut investitorilor străini. Un alt element este că Plahotniuc l-a rugat pe Platon să facă o faptă necinstită în adresa unor persoane, să mintă. Nu pot să divulg despre ce este vorba, dar voi veni cu detalii. Platon nu îl poate ierta pe Plahotniuc pentru faptul că a fost pus să mintă în adresa unor persoane nevinovate şi pus în situaţia ca să-şi apere persoanele apropiate”, a mai spus avocata.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri