-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Platon, citat din nou la Procuratură

Must read

Comentarii recente

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, fugar în marea Britanie şi dat în urmărire internaţională, este citat din nou la Procuratura Republicii Moldova. El este aşteptat de procurorii anticorupţie, în 2 noiembrie, pentru a-i fi înaintată acuzaţia de preluare ilegală a pachetului majoritar de acţiuni al „Moldova-Agroindbank”.

Potrivit Procuraturii Generale, în perioada 2011-2015, Veaceslav Platon a creat o schemă infracţională prin care a preluat pachetul majoritar de acţiuni al băncii „Moldova-Agroindbank”. Procurorii susţin că, pentru a obţine controlul asupra băncii, Platon a folosit bani murdari obţinuţi din aşa-numitul „laundromat rusesc” – o altă schemă infracţională coordonată tot de el.

Astfel s-au spălat, şi cu ajutorul unor magistraţi, peste 20 de miliarde de dolari proveniţi din Rusia, şi au fost legalizate zeci de datorii fictive între companii străine. Potrivit procurorilor, folosind aceşti bani şi acte false, infractorii au înregistrat tranzacţii contrar voinţei acţionarilor băncii „Moldova-Agroindbank”. Astfel au obţinut un pachet de aproape 3 mii de acţiuni, în valoare totală de 28 de milioane lei.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri