12.7 C
Chișinău
miercuri, 28 septembrie, 2022

Platforma DA, la discuţii cu cetăţenii din Hânceşti şi Teleneşti; Oamenii spun că sunt solidari cu profesorii şi că ar putea să iasă în stradă

Must read

Comentarii recente

intalniri PPDASe declară solidarii cu profesorii şi afirmă că ar putea să iasă în stradă ca să-i susţină. Asta au spus mai mulţi locuitori din raioanele Hânceşti şi Teleneşti, care s-au întâlnit cu reprezentanţii Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr. Oamenii s-au declarat împotriva introducerii votului uninominal şi consideră că ţara se va cufunda în beznă dacă iniţiativa va fi adoptată. 

După ce profesorii au pichetat sediul Guvernului şi al Parlamentului, mai mulţi locuitori din Hânceşti s-au arătat dispuşi să li se alăture.
O altă problemă care îi îngrijorează pe localnici este iniţiativa PD privind schimbarea sistemului electoral.

Locuitorii oraşului Hânceşti şi-au exprimat nedumeririle faţă de relaţia dintre şeful statului şi cel al PD, în pofida criticilor lui Igor Dodon la adresa lui Vladimir Plahotniuc în campania electorală.

Altă localitate, aceleaşi probleme. Sătenii din Paşcani, raionul Hânceşti, spun că localitatea a rămas practic fără populaţie aptă de muncă din cauza migraţiei.

Unii antreprenori din localitate au spus că ar fi supuşi unor presiuni, întrucât sunt afiliaţi altor partide decât cele de la guvernare.

Reprezentanţii Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr s-au mai întâlnit cu localnicii din Căzăneşti, raionul Teleneşti. Solicitat pentru o reacţie, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a declarat că, potrivit sondajelor, majoritatea populaţiei ar saluta ideea introducerii votului uninominal. În privinţa eventualelor presiuni asupra oamenilor de afaceri, Gamurari a precizat că nu ştie despre asemenea cazuri. La rândul său, Igor Dodon a declarat pentru Jurnal TV că respectă pactul prin care s-a angajat să nu colaboreze cu guvernarea.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri