16.6 C
Chișinău
marți, 27 septembrie, 2022

Platforma DA face apel la întreaga societate să renunţe la conflicte artificiale provocate de regim: „Este imperios necesar să ne unim eforturile”

Must read

Comentarii recente

La ora actuală, este imperios necesar ca întreaga societate să-şi unească forţele şi să nu se lase antrenată în conflictele artificiale create de regimul de la guvernare cu scopul de a dezbina cetăţenii. Mesajul se conţine într-un apel al Platformei Demnitate şi Adevăr, care îndeamnă oamenii să fie mai uniţi ca niciodată pentru a nu admite instaurarea unei „dictaturi feroce, bazată pe scheme criminale, genocid social, propagandă mediatică şi represiuni politice”.

Într-o declaraţie pentru presă, Platforma DA, care la sfârşitul săptămânii trecute a mers într-o vizită în localităţile din nordul ţării, afirmă că situaţia social-economică a cetăţenilor ţării este una catastrofală. „Cetăţenii noştri, în special cei tineri şi cei de vârsta a treia, sunt abandonaţi de guvernarea antipopulară şi ilegitimă Filip-Candu-Plahotniuc. Nu am întâlnit niciun om în etate pensia căruia a fost majorată mai mult de nivelul indexării – 6,8%. Pensionarii au fost minţiţi”, susţine Platforma DA.

Totodată, Platforma Demnitate şi Adevăr susţine că organele de forţă continuă intimidarea populaţiei şi subminarea activismului civic, însă, în ciuda acestui fapt, „oamenii încep să depăşească frica”.

În această ordine de idei, Platforma DA face apel către membrii şi simpatizanţii săi ca pe 11 iunie curent, ora 12:00, să participle masiv la acţiunea de protest din faţa Parlamentului, anunţată de societatea civilă.

PLATFORMA DEMNITATE ŞI ADEVĂR
Declaraţie cu privire la situaţia social-economică catastrofală a cetăţenilor ţării

Zilele trecute o echipă a Platformei Demnitate şi Adevăr, în frunte cu preşedintele Andrei Năstase, a întreprins o vizită de lucru în raioanele de nord ale ţării pentru a se întâlni cu oamenii şi a afla din prima sursă problemele vitale cu care se confruntă. În urma primelor analize putem trage concluzia că cetăţenii noştri, în special cei tineri şi cei de vârsta a treia, sunt abandonaţi de guvernarea antipopulară şi ilegitimă Filip-Candu-Plahotniuc.

Nu am întâlnit niciun om în etate pensia căruia a fost majorată mai mult de nivelul indexării – 6,8%. Pensionarii au fost minţiţi, întrucât nici aşa-zisa indexare nu s-a produs şi asta deoarece, după aplicarea ei, oamenii şi-au pierdut dreptul la ajutor social şi, implicit, majorarea pensiilor practic nu a avut loc!

Nu a fost identificat niciun cetăţean care ar fi semnat benevol pentru votul plaho-nominal. Avem ceritudinea că majoritatea acestor manuscrise au fost încropite la GBC.

În general, oamenii sunt foarte puţin interesaţi de problema schimbării sistemului electoral. Pe ordinea de zi a poporului sunt priorităţi de ordin social-economic, cum ar fi sărăcia, lipsa locurilor de muncă, pensiile de subzistenţă, impunerea oamenilor să achite miliardele furate tot de la ei, familiile distruse în urma exodului masiv, corupţia imensă, lipsa justiţiei eficiente etc.

Platforma Demnitate şi Adevăr a venit cu soluţii concrete pentru toate subiectele enunţate. Totodată, reprezentanţii formaţiunii au explicat cetăţenilor că problemele respective nu au şanse să fie rezolvate, dacă cei care le-au creat vor rămâne la guvernare prin schimbarea sistemului electoral, convenabil doar lui Dodon şi Plahotniuc.

Problemele majore cu care se confruntă locuitorii raioanelor de nord sunt în mare parte identice cu cele ale oamenilor din centrul şi din sudul ţării. Sărăcia, genocidul social, lipsa locurilor de muncă, exodul masiv, nedreptatea sunt resimţite atât la Hânceşti, Orhei, Teleneşti, Rezina, Criuleni, cât şi la Leova, Cantemir, Comrat sau Cahul.

În cadrul întrevederilor cu oamenii au fost identificate şi un şir de probleme specifice regionale, cum ar fi calitatea extrem de proastă a apei potabile în orăşelul Edineţ, hărţuirea antreprenorilor-patentari de către diferite şi multiple organe de stat în piaţa din oraşul Briceni şi satele din raionul Ocniţa, lipsa pieţei de desfacere a fructelor pentru micii fermieri din satele raionului Donduşeni etc.

Remarcăm că la întâlniri participă tot mai mulţi votanţi ai lui Dodon, care sunt tot mai dezămăgiţi de prestaţia acestuia şi se conving din ce în ce mai mult că cel în care şi-au pus speranţa a ajuns a fi purtat în lesă de Plahotniuc. Totodată, anume oamenii din nordul ţării sunt cei mai nemulţumiţi de faptul că Andrei Năstase nu a participat în cursa prezedinţială.

Atragem atenţia că organele de forţă sunt preocupate preponderent de intimidarea populaţiei şi subminarea activismului civic.

Este îmbucurător însă că cetăţenii de la sate, în pofida mai multor acţiuni criminale ale guvernării, caracteristice unui regim autoritar de tip poliţienesc, încep să depăşească frica şi să se manifeste ca oameni ai demnităţii şi adevărului.

Deşi ne-am întâlnit cu sute de oameni cu foarte multă Demnitate şi însetaţi de Adevăr, în marea lor disperare cei de la guvernare şi slugile lor docile locale au angajat tot felul de provocatori de cea mai joasă speţă, obligaţi să brueze comunicarea noastră cu cetăţeni. Cu toate acestea, este mai greu de discutat doar cu unii dintre concetăţenii noştrii care nu au acces la mass-media, altele decât cele ale tandemului Dodon-Plahotniuc. Chiar şi unii provocatori, trimişi de democraţii din raion (cei care erau treji), s-au potolit şi ne-au ascultat până la urmă.

În contextul manipulării crase a opiniei publice despre activitatea Platformei Demnitate şi Adevăr, linşajul mediatic permanent al liderilor formaţiunii, asocierea lipsită de temei cu persoane plecate din ţară de peste şase ani de zile, sesizăm şi pe această cale Consiliul de presă, Consiliul Coordonatror al Audiovizualului, organizaţiile neguvernamentale de specialitate să ia atitudine promptă faţă de structurile mediatice ale holdingului propagandistic Plahotniuc-Dodon. Totodată, cerem de la postul Publika TV publicarea unei dezminţiri privind distorsionarea întâlnirilor echipei Platformei DA cu locuitorii satului Climăuţi, raionul Donduşeni.

Platforma Demnitate şi Adevăr face apel la întreaga societate în vederea consolidării şi renunţării la conflicte artificial provocate de regimul cleptocrat. Este imperios necesar să ne unim eforturile în vederea neadmiterii unei dictaturi feroce, bazate pe scheme criminale, genocid social, propagandă mediatică şi represiuni politice.

În această ordine de idei, facem apel către membrii şi simpatizanţii noştri ca pe 11 iunie curent, ora 12:00, să participle masiv la acţiunea de protest din faţa Parlamentului, anunţată de societatea civilă, pentru a stăvili schimbarea ilegală a sistemului electoral al ţării.

Menţionăm că Platforma DA va continua în următoarele luni Întâlnirile Speranţei prin efectuarea mai multor vizite în toate raioanelele ţării cu scopul informării cetăţenilor despre situaţia social-politică reală, oferirea unor soluţii viabile şi documentarea problemelor regionale şi locale specifice.

Chişinău, 23 mai 2017

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri