-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Platforma DA cere de urgență majorității parlamentare PAS, înregistrarea și audierea Raportului Comisiei Laundromat în plenul Parlamentului

Must read

Comentarii recente

Platforma DA cere majorității parlamentare PAS, înregistrarea Raportului Comisiei Laundromat în circuitul actelor normative ale Parlamentului R. Moldova și audierea acestuia în plenul Legislativului. Deși unii deputați folosesc informația din acest document în contextul învinuirii, adresate Procurorului General, Raportul Comisiei Laundromat nu este înregistrat nici până astăzi în Parlament, se spune într-un comunicat al PPDA.

„Din păcate, Raportul Comisiei nu a fost audiat în plen, având drept consecință acțiunile unei majorități de membri ai acestei comisii din legislatura precedentă care au tergiversat procesul, cu scopul de a eșua înregistrarea Raportului și a Proiectului de Hotărâre privind Raportul Comisiei.

În prezent, avem o nouă componență a Legislativului, care optează pentru lupta anticorupție și eliminarea schemelor care afectează securitatea cetățeanului R. Moldova. Cu regret, constatăm că și în aceste condiții și circumstanțe, Raportul menționat nu este nici până astăzi înregistrat în circuitul actelor normative a Parlamentului R. Moldova, chiar dacă unii deputați folosesc informația din acest document în contextul învinuirii, adresate Procurorului General. Toate solicitările publice în acest sens se rezumă la un răspuns ambiguu. Dacă în legislatura precedentă, o majoritate PSRM/ȘOR a fost motivul blocării înregistrării Raportului, astăzi nu mai există acest impediment,” se specifică în comunicatul Platformei DA.

„Pe această cale, mai ales în condițiile ultimilor evenimente în jurul Procurorului general, Platforma DA cheamă la responsabilitate actualul Legislativ și cere urgent definitivarea procedurilor juridice și audierea raportului comisiei în plenul Parlamentului. 

De asemenea, atenționăm legiuitorii că și organele de anchetă urmăresc deciziile parlamentarilor în acest sens și, vrem să credem că nimeni din actuala guvernare nu este cointeresat să fie dat uitării acest act criminal de proporții deosebit de mare îndreptat împotriva securității naționale și a cetățenilor, astfel încât autorii, beneficiarii și executorii să scape basma curată,” se mai spune în comunicat.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri